Aizturēta hakere, kura internetā lielījās ar 100 miljonu amerikāņu datu nozagšanu

TVNET/BBC
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AP/Scanpix

Finanšu pakalpojumu kompānija "Capital One" atzinusi, ka to skārusi viena no lielākajām datu noplūdēm banku industrijas vēsturē - nozagti apmēram 106 miljonu amerikāņu un kanādiešu dati. Pirmdien tika aizturēta hakere Peidža Tompsone, kura internetā lielījās ar šā nozieguma pastrādāšanu, vēsta raidorganizācija BBC.

Kompānija "Capital One" ir viens no lielākajiem ASV kredītkaršu izdevējiem, un tai pieder vairākas komercbankas.

"Capital One" norāda, ka nozagti tika tādi dati kā klientu vārdi, adreses  un telefona numuri. Noziedzniekiem bijuši pieejami arī kompānijas klientu kredītreitingi, bankas kontu limiti, informācija par konta atlikumu un maksājumu vēsturi.

Kopumā nozagti apmēram 100 miljonu ASV klientu un sešu miljonu Kanādas klientu dati.

ASV hakeru rokās nonāca apmēram 140 000 cilvēku sociālās apdrošināšanas numuri, bet Kanādā - aptuveni viens miljons.

Noplūde tika atklāta 19.jūlijā. Hakeri esot izmantojuši "konfigurācijas vājo punktu" kompānijas digitālajā infrastruktūrā.

Maz ticams, ka nozagtā informācija tika izmantota krāpnieciskos nolūkos, bet izmeklēšana turpinās, norādīja "Capital One", solot apziņot cietušos.

Saistībā ar notikušo pirmdien tika aizturēta 33 gadus vecā Tompsone, kura kādreiz strādāja Sietlas tehnoloģiju kompānijā kā programmatūras inženiere.

Tiesas dokumentos norādīts, ka viņa ar uzņēmuma sistēmas uzlaušanu esot lielījusies interneta forumā "GitHub". Kāds foruma lietotājs par to paziņoja uzņēmumam "Capital One".

Tompsones tiesas sēde plānota 1.augustā. Ja viņu atzīs par vainīgu, sievietei draud cietumsods līdz pieciem gadiem un 250 000 ASV dolāru liela sodanauda.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu