Sešus gadus veca "jūtūbere" nopirkusi māju par €7 miljoniem (6)

TVNET/CNN
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: kadrs no video

Sešus gadus veca dienvidkorejiešu "jūtūbere" Borama ar rotaļlietu apskatiem un videoblogiem sapelnījusi gana lielu bagātību, lai varētu par 9,5 miljardiem vonu (7,2 miljoniem eiro) iegādāties piecstāvu māju lepnā Seulas rajonā, vēsta raidorganizācija BBC. 

Nekustamais īpašums atrodas šikajā Gangnamas rajonā, kas savulaik tika apdziedāts slavenajā interneta hitā "Gangnam Style". Tas nopirkts ar meitenes vecāku izveidota ģimenes uzņēmuma starpniecību, liecina publiski pieejami nekustamā īpašuma reģistra dati.

Boramai ir divi populāri "Youtube" konti. Viens no tiem ir rotaļlietu apskatu kanāls ar 13,6 miljoniem sekotāju, bet otrs - videoblogu kanāls, kam seko 17,6 miljoni cilvēku.

Vienā no saviem populārākajiem video Borama spēļu virtuvē pagatavo "ātros" makaronus un kameras priekšā tos apēd. Šis video skatīts vairāk nekā 378 miljonus reižu.

Tomēr Boramas kanāls Dienvidkorejā saņēmis kritiku par vērtībām, kas tajā attēlotas. 2017.gadā organizācija "Glābiet bērnus" par kanālu saņēma vairākas sūdzības no dienvidkorejiešiem, kuri bažījās, ka Boramas video varētu negatīvi ietekmēt gados jauno skatītāju emocionālo un ētisko attīstību. Viņi bija īpaši noraizējušies par video, kuros meitene izliekas, ka zog naudu no tēva maciņa un vada automašīnu.

"Glābiet bērnus" par video ziņoja policijai. Boramas vecākiem nācās iziet psihologa konsultāciju kursu, kura mērķis bija novērst iespējamu emocionālu vardarbību pret bērnu. Negatīvo reakciju saņēmušie video tika izdzēsti.

"Jūtūberis" pēdējos gados kļuvusi par labi apmaksātu profesiju - vismaz tiem video veidotājiem, kuri pulcē miljoniem sekotāju. 

Biznesa žurnāla "Forbes" aplēses liecina, ka pagājušogad vispelnošākais "jūtūberis" bija septiņus gadus vecais amerikānis Raiens Kadži, kura kanālam "Ryan ToysReview" ir ap 17 miljoniem sekotāju. Kāds Raiena video skatīts vairāk nekā 1,8 miljardus reižu.

Viņš 2018.gadā nopelnījis 22 miljonus ASV dolāru (19,7 miljonus eiro). Viņam ienākumus nodrošina ne tikai kanālā publicētie video, bet arī rotaļlietu kolekcija, kas ASV nopērkama veikalu ķēdē "Walmart".

Lai arī Borama, pēc visa spriežot, pelna iespaidīgas summas, viņas vārds nav atrodams starp "Forbes" desmit pelnošākajiem "jūtūberiem".

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu