Krievijā aizturētā Igaunijas uzņēmuma zvejas kuģa kapteinim atļauts izbraukt no valsts (1)

TVNET/LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Jaanus Piirsalu / Postimees

Krievijas varasiestādes atcēlušas aizliegumu izbraukt no valsts maijā par maluzvejniecību aizturētā Igaunijas uzņēmumam piederošā kuģa "Roxen" kapteinim, ziņu aģentūru "Interfax" otrdien informējis kapteiņa advokāts Igors Voskoboiņiks.

Advokāts stāstīja, ka ir atcelts Igaunijas pilsonim Kimelam Rezo noteiktais drošības līdzeklis - paraksts par neizbraukšanu no valsts. Lai gan "Roxen" kapteinis tagad drīkst atstāt Krievijas teritoriju, viņam ir jāierodas uz tiesas sēdēm Kaļiņingradas apgabalā.

Nākamā tiesas sēde gaidāma augustā, kad tiesa izskatīs administratīvo lietu pret kuģa īpašnieku - Hāpsalu uzņēmumu "Morobell" - apsūdzībās par zvejošanas nosacījumu pārkāpumu. Šajā procesā jāpiedalās arī kapteinim. Krimināllietas pret Rezo izskatīšana paredzēta 22.septembrī.

Voskoboiņiks informēja, ka kapteinis plāno aizbraukt no Krievijas. Advokāts atzina, ka viņa klientam ir beigušies finanšu līdzekļi, jo Kaļiņingradā nevarēja saņemt savu darba algu, kā arī viņam ir krasi pasliktinājies veselības stāvoklis, ko apstiprina arī ārsti. Viņš apliecināja, ka Rezo "uz tiesas sēdēm, protams, ieradīsies".

Jau vēstīts, ka Krievijas robežsargi 10.maijā aizturēja "Roxen" un nogādāja to Kaļiņingradas ostā. Krievija vaino kuģa apkalpi - četrus Igaunijas pilsoņus - nelikumīgā zvejniecībā Krievijas ekonomiskajā zonā, kur "Roxen" nozvejojis 7,5 tonnas zivju. Savukārt "Morobell" paziņojis, ka "Roxen" Krievijas ekonomiskajā zonā nonācis elektroniskās kartes kļūmes dēļ.

Nozvejas tiesību un kvotu dēļ kuģim ir Somijas karogs.

Kuģis un tā ekipāža varēja atgriezties Igaunijā, kad tika samaksāta 720 tūkstošu eiro drošības nauda.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu