Peiners par Porziņģi: Viņš tagad ir vēl labāks un spēcīgāks (1)

Mārtiņš Kļavenieks
CopyDraugiem X Whatsapp
Kristaps Porziņģis (no kreisās) un Žanis Peiners.
Kristaps Porziņģis (no kreisās) un Žanis Peiners. Foto: https://www.instagram.com/zansons/

Latvijas basketbola zvaigzne Kristaps Porziņģis pēc atlabšanas no ceļgala krustenisko saišu plīsuma ir vēl labāks un spēcīgāks nekā pirms diviem gadiem izlasē, uzskata viņa kolēģis Žanis Peiners.

Porziņģis nav devies laukumā jau pusotru gadu, jo 2018.gada februārī NBA mačā pārrāva ceļgala krusteniskās saites. Basketbolists šā gada sākumā no Ņujorkas "Knicks" pārcēlās uz Dalasas "Mavericks", bet jūlija vidū ar Teksasas vienību parakstīja piecu gadu līgumu par 158 miljoniem ASV dolāru.

Gaidāmajā sezonā slaidais uzbrucējs atgriezīsies laukumā, pārstāvot savu jauno komandu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Todays work. ?? @adidashoops #Kilos

A post shared by Kristaps Porzingis (@kporzee) on

Kopā ar Porziņģi Liepājā nedēļu trenējās cits Latvijas basketbolists Žanis Peiners. Viņš aizvadīja nelielu treniņnometni Porziņģa fizioterapeita Manu Valdi vadībā.

"Biju Artūra Štālberga rīkotajā nometnē kā treneris. Satikos ar Kristapu un viņa fizioterapeitu, kurš ieteica vingrinājumu kopumu ceļgaliem. Vienojāmies, ka atbraukšu vēlāk uz nedēļu un kopā patrenēsimies. To arī pagājušajā nedēļā izdarīju," pastāstīja Peiners.

Rēzeknietis atklāja, ka Porziņģa rīcībā esot īpaša ierīce, kas aizlienēta no "Mavericks" kluba. Tā palīdzot veicināt progresu dažādu rehabilitācijas procesu laikā.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

mini camp in Liepāja with @manuvaldi_pt @kporzee ???

A post shared by Zanis Peiners (@zansons) on

Vaicāts, vai Porziņģis NBA varētu atgriezties pārliecinoši, Peiners ne mirkli neminstinājās ar atbildi.

"Kristaps ir vēl labāks un spēcīgāks. Svaru zālē pirms diviem gadiem viņš ne tuvu nevarēja izpildīt to, ko tagad. Kāju spēka vingrinājumos viņš man pamatīgi "ielika". Bija interesanta un laba sāncensība."

Peineru pašu arī jaunajā sezonā gaida liels izaicinājums. Viņš starpsezonā pievienojās ULEB Eirokausa komandai Belgradas "Partizan", ko trenē par Latvijas izlases stūrmani tomēr nekļuvušais itālis Andrea Trinkjēri.

"Kaut kādā ziņā cerēju, ka palikšu Eirolīgā, bet apzinājos reālo situāciju. Belgradas klubs, treneris, līmenis - pagaidām man par to ir tikai labas emocijas. "Partizan" ir ļoti lojāli un labā nozīmē traki fani. Eirolīgā palikt neviena komanda man nepiedāvāja. Ceru, ka sezona Belgradā izdosies," sacīja Peiners.

Viņu Belgradā gaidot augusta otrajā pusē, kad sāksies komandas kopēja gatavošanās jaunajai sezonai. Padomu par to, kā ir spēlēt Trinkjēri vadībā, Peiners esot prasījis Latvijas izlases saspēles vadītājam Jānim Strēlniekam. Talsenieks vairākas sezonas aizvadīja Bambergas "Brose", kad to trenēja Itālijas speciālists.

Peiners, kuram piektdien apritēs 29 gadi, iepriekšējā sezonā pārstāvēja Turcijas klubu Stambulas "Dariššafaka".

28 ULEB Eirolīgas spēlēs latvietis vidēji mačā guva 6,7 punktus, izcīnīja 1,9 atlēkušās bumbas un veica 1,5 rezultatīvas piespēles, savukārt Turcijas čempionātā viņam 19 dueļos caurmērā bija 7,9 punkti, 2,4 bumbas zem groziem un 1,9 rezultatīvas piespēles.

Peiners pērn ar "Dariššafaka" parakstīja līgumu uz vienu sezonu ar iespēju to pagarināt uz vēl vienu gadu.

Pirms spēlēšana Turcijā Peiners sezonu pavadīja Lietuvas klubā Panevēžas "Lietkabelis", kur bija viens no vienības līderiem un izpelnījās interesi no citām komandām Vācijā, VTB Vienotajā līgā un Turcijā.

Savukārt 2016./2017.gada sezonā viņš pārstāvēja Saloniku PAOK komandu, bet pirms došanās uz Grieķiju Peiners divas sezonas pārstāvēja Latvijas klubu "Ventspili". Tāpat viņš karjeras laikā spēlējis Ukrainas klubā "Mykolaiv" un pašmāju vienībā "Latvijas Universitāte".

"Partizan" aizvadītajā sezonā apstājās Adrijas līgas pusfinālā, kur piekāpās savai principiālajai pretiniecei Belgradas "Crvena Zvezda", savukārt ULEB Eirokausā serbu klubs apstājās "Top 16" kārtā.

"Partizan" bija viena no pretendentēm uz "wild card" dalībai nākamās sezonas ULEB Eirolīgas turnīrā, tomēr ielūgumu nesaņēma. Zīmīgi, ka komandu vada Andrea Trinkjēri, kurš ir kandidāts uz Latvijas izlases galvenā trenera amatu. "Partizan" krāsas savulaik pārstāvēja arī Dāvis Bertāns.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu