Vācijas jaunie klimata aktīvisti pulcējas uz kongresu Dortmundē (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Aptuveni 1400 jauniešu no protestu kustības "Piektdienas nākotnei" Vācijas atzara trešdien pulcējas uz vasaras kongresu Dortmundē.

Kongress norisināsies piecas dienas, un tā organizētāji apgalvo, ka tas esot lielākais šāda veida pasākums, ko sarīkojusi kustība.

Jaunie aktīvisti, galvenokārt skolēni, diskutēs par to, kā uzlabot saziņu kustības iekšienē, un apspriedīs būtiskākos klimata izmaiņu jautājumus.

Plānotas diskusijas un darbs grupās, dodot jauniešiem iespēju apmainīties idejām par cīņu pret klimata izmaiņām un noformulēt savas prasības.

Jauniešiem tiks dota iespēj arī uzlabot savas kampaņas vadības prasmes un apgūt retorikas pamatus.

Kongress norisināsies Dortmundes parkā, un pasākuma dalībnieki nakšņos teltīs un sporta zālēs.

Piektdien aktīvisti ieplānojuši kārtējo protesta akciju.

Kustību "Piektdienas nākotnei" aizsāka zviedru skolniece un vides aktīviste Grēta Tūnberga.

Meitene pagājušā gada augustā sāka vienatnē protestēt pie Zviedrijas parlamenta ēkas Stokholmā, atsakoties apmeklēt stundas līdz pat 9.septembra vēlēšanām un aicinot valdību pildīt Parīzes klimata vienošanās prasības. Pēc vēlēšanām viņa turpināja savu streiku tikai piektdienās. Pamazām vien Grētai pievienojās skolasbiedri, skolotāji un citi līdzīgi domājošie, un pa šo laiku viņas paraugs pamudinājis uz klimata protestiem un solidaritātes gājieniem jauniešus arī daudzās citās valstīs.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu