Kopā ar Lolitu Ritmanis sāk darbu pie "Dvēseļu puteņa" oriģinālmūzikas ieraksta

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp

Šonedēļ Latvijas Radio 1. studijā sāk darbu pie filmas "Dvēseļu putenis" oriģinālmūzikas ieraksta. Ierakstā piedalās arī filmas mūzikas komponiste, prestižās "Emmy" balvas laureāte Lolita Ritmanis, kura Latvijā ieradusies īpaši šim notikumam par godu.

Līdz ar komponisti mūzikas ierakstā piedalās arī diriģents Māris Sirmais un Valsts Akadēmiskā kora "Latvija" mākslinieki, kā arī īpaši filmai izveidots orķestris. Tajā orķestra producents un Latvijas Lielās Mūzikas balvas laureāts Edgars Saksons apvienojis mūziķus no Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra, Latvijas Nacionālās operas un baleta, kamerorķestra "Sinfonietta Rīga" un Jāzepa Vītola Latvijas mūzikas akadēmijas.

Kopā ar Lolitu Ritmanis sāk darbu pie filmas "Dvēseļu putenis" oriģinālmūzikas ieraksta 
Kopā ar Lolitu Ritmanis sāk darbu pie filmas "Dvēseļu putenis" oriģinālmūzikas ieraksta Foto: Sanita Ieva Sparāne

“Dvēseļu putenis ir filma, kas izdzīvota un izlaista caur katra tās radītāja sirdi. Šis stāsts ir pa īstam un tikpat īstai un izjustai ir jābūt arī filmas mūzikai. Nebaidos teikt, ka filmas komandā ir iesaistījušies labākie mūziķi pasaulē – to sniegums ļaus padziļināt, paspilgtināt un padarīt emocionāli iedarbīgu un plašai auditorijai saprotamāku šo vēsturiski nozīmīgo un personīgo stāstu,” uzsver filmas režisors Dzintars Dreibergs.

Režisors ir pārliecināts, ka komponistes Lolitas Ritmanis latviskā izcelsme un pasaules mēroga redzējums piešķirs filmai meklēto noskaņu

– mūsdienīga muzikāla tēma, kurai cauri vijas tautiskā melodija, kas nesaraujami ir saistīta ar latviešu strēlnieku dzīvesziņu. Komponistes starptautiskā atpazīstamība un daiļrades novērtējums tieši kino mūzikas jomā (desmit balvas Emmy nominācijas un laureātes tituls par mūziku Betmena (Batman Beyond) filmu sērijai) ne tikai garantē mūzikas kvalitāti, bet arī solās sekmēt starptautiskās publikas un profesionāļu interesi par "Dvēseļu puteni".

Mūzikas ierakstu nodrošina Latvijas Radio 1. studijas komanda ierakstu daļas vadītāja Māra Briežkalna un skaņu režisora Vara Kurmiņa virsvadībā. Filmas instrumentācijas konsultants ir Larijas Renčs (Larry Rench) no ASV, savukārt filmas mūzikas miksēšanu īstenos amerikāņu producents un skaņu režisors – Marks Matsons (Mark Mattson). 

Kopā ar Lolitu Ritmanis sāk darbu pie filmas "Dvēseļu putenis" oriģinālmūzikas ieraksta 
Kopā ar Lolitu Ritmanis sāk darbu pie filmas "Dvēseļu putenis" oriģinālmūzikas ieraksta Foto: Sanita Ieva Sparāne

Filmas mūzikas radīšanu atbalsta Latviešu Fonds un Valsts kultūrkapitāla fonds, un tā pirmatskaņojums plānots līdz ar filmas pirmizrādi 2019. gada novembrī.

Foto:  «Dvēseļu putenis» veidotāji sākuši uzņemt «Ziemassvētku kauju» ainas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu