NEPLP aizrāda Kaimiņam, ka politiķiem nav tiesību "dot regulatoram uzdevumus"

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Saeimas deputāts Artuss Kaimiņš
Saeimas deputāts Artuss Kaimiņš Foto: Zane Bitere/LETA

Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) ir saņēmusi Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas priekšsēdētāja Artusa Kaimiņa (KPV.LV) 30.jūlija vēstuli, kura adresēta NEPLP un VSIA Latvijas Radio valdei, portālu TVNET informē NEPLP.

Vēstulē norādīts, ka “…komisijas priekšsēdētājs Artuss Kaimiņš uzdod NEPLP un Latvijas Radio valdei, ne vēlāk kā divu nedēļu laikā rast jēgpilnus risinājumus sabiedriskā medija pilnvērtīga darba nodrošināšanai, un klātienē – komisijas sēdē, informēt deputātus par rastajām iespējām noregulēt situāciju sabiedriskajā medijā”.

NEPLP norāda, ka politiķiem nav tiesību sabiedriskajam medijam un neatkarīgam nozares regulatoram “dot uzdevumus”, tai skaitā arī rast “jēgpilnus risinājumus”.

NEPLP un LR valde risina esošo krīzes situāciju Latvijas Radio, cenšoties nodrošināt sabiedriskajam medijam nepieciešamo papildu finansējumu kā šim gadam, tā nākamajiem, tai skaitā arī strādājot pie reformu modeļa sabiedriskajos medijos kopumā, uzsver regulators.

Jau vēstīts, ka Kaimiņš 30. jūlijā vēstulē aicināja padomi un Latvijas Radio valdi ne vēlāk kā divu nedēļu laikā rast jēgpilnus risinājumus sabiedriskā medija pilnvērtīga darba nodrošināšanai.

Komisijas priekšsēdētājs pavēstīja, ka nav apmierināts ar līdzšinējo situāciju un uzskata, ka iejaukšanās tajā esot vienīgais veids, kā "neeskalēt tālāk konfliktu un nevājināt sabiedriskā medija nozīmi sabiedrībā".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu