Apsūdz māti par cietsirdīgu izturēšanos pret savu dēlu invalīdu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Spēļu lācītis. Ilustratīvs attēls
Spēļu lācītis. Ilustratīvs attēls Foto: Pixabay

Prokuratūra nosūtījusi Rīgas pilsētas Latgales priekšpilsētas tiesai krimināllietu pret māti, kura apsūdzēta par cietsirdīgu izturēšanos pret savu dēlu invalīdu.

Saskaņā ar apsūdzību sieviete Rīgā regulāri lietoja alkoholu un cietsirdīgi izturējās pret savu divus gadus veco dēlu invalīdu. Māte regulāri atstāja savu bērnu novārtā, bez uzraudzības un antisanitāros apstākļos. Tāpat viņa neievēroja obligātas bērnu vajadzības - medicīniskās vajadzības, piemērotu un pietiekamu uzturu, emocionālas vajadzības, siltumu, atbilstošu apģērbu un citas. Bērns tika atstāts dzīvībai un veselībai bīstamā stāvoklī, informēja prokuratūras preses sekretāre Laura Majevska.

Apsūdzētā nav agrāk sodīta, savu vainu atzīst, izdarīto nožēlo, ir sākusi strādāt algotu darbu, un Valsts probācijas dienests savā izvērtēšanas ziņojumā ir atzinis, ka apsūdzētajai būtu ieteicams piemērot brīvības atņemšanas sodu, nosakot to nosacīti.

Ņemot vērā minēto, prokurore ar apsūdzēto ir vienojusies par sodu - brīvības atņemšanu uz vienu gadu un probācijas uzraudzību uz diviem gadiem. Brīvības atņemšanas sodam gan jābūt nosacītam, ar pārbaudes laiku uz diviem gadiem.

Ja notiesātā divu gadu pārbaudes laikā neizdarīs jaunu noziedzīgu nodarījumu, nepārkāps sabiedrisko kārtību un izpildīs kriminālsodu izpildi reglamentējošā likumā paredzētos un Valsts probācijas dienesta noteiktos pienākumus - ievērot aizliegumu lietot alkoholu un citas apreibinošās vielas, kā arī piedalīsies probācijas programmās, spriedums daļā par brīvības atņemšanu izpildīts netiks.

Tagad galavārds par sodu būs jāpieņem tiesai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu