Vācijas aktīvistu kuģis Lībijas piekrastē uzņēmis 40 imigrantus (8)

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Migranti. Ilustratīvs attēls
Migranti. Ilustratīvs attēls Foto: EPA/Scanpix

Vācijas nevalstiskā organizācija "Sea-Eye" trešdien pavēstīja, ka tās kuģī Vidusjūrā 55 kilometru attālumā no Lībijas krasta uzņemti 40 nelegālie imigranti.

Migrantu vidū ir divas sievietes, no kurām viena ir stāvoklī, viens mazulis un divi mazi bērni, ziņu aģentūrai DPA apliecināja "Sea-Eye" pārstāvis sakariem ar presi Gordens Islers.

Aktīvisti vērsušas pie varas pārstāvjiem, lai tiktu norādīta droša osta, kur kuģis var piestāt, sacīja Islers.

"Ģeogrāfiski Lampedūza ir tuvākā drošā osta. Redzēsim, kā lietas attīstīsies tuvāko stundu laikā," viņš piebilda.

Itālijas iekšlietu ministram Mateo Salvīni iepriekš vairākkārt izraisījušās domstarpības ar aktīvistiem, un viņš liedzis aktīvistu kuģiem piestāt Lampedūzā un citās Itālijas ostās.

Migranti aktīvistiem pastāstījuši, ka ceļā devušies no Tadžuras, kas atrodas uz austrumiem no Lībijas galvaspilsētas Tripoles, sacīja Islers. Tur atrodas migrantu aizturēšanas centrs, kas jūlija sākumā cieta kara aviācijas uzlidojumā. Toreiz dzīvību zaudēja vairāk nekā 50 cilvēku.

Migranti "Sea-Eye" kuģī ir no Nigērijas, Kotdivuāras, Ganas, Mali, Kongo un Kamerūnas, viņš piebilda.

Vienlaikus Salvīni trešdien paziņoja, ka piecas Eiropas Savienības (ES) valstis piekritušas uzņemt 131 imigrantu, kas atrodas uz Itālijas krasta apsardzes kuģa.

Salvīni sociālajā tīklā "Facebook" pavēstīja, ka imigrantus piekritušas uzņemt Vācija, Portugāle, Francija, Luksemburga un Īrija.

Daži no imigrantiem paliks Itālijā, kur rūpes par viņiem uzņemsies Itālijas katoļu baznīca, viņš piebilda.

Aptuveni 140 imigrantus, kuri bija devušies ceļā no Lībijas divās vecās laivās, pagājušās ceturtdienas naktī uzņēma Itālijas patruļas laivas un nogādāja uz krasta apsardzes kuģa.

Kuģim tika atļauts pietauvoties Sicīlijā, taču Roma aizliedza imigrantiem un arī kuģa apkalpei izkāpt krastā, kamēr citas Eiropas valstis nebūs piekritušas uzņemt daļu imigrantu.

Salvīni paziņoja, ka tuvāko stundu laikā pats dos rīkojumu atļaut migrantiem nokāpt no kuģa.

Komentāri (8)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu