Latvijas hiphopa apvienība "Kreisais krasts" aicina uz koncertu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
"Kreisais krasts"
"Kreisais krasts" Foto: publicitātes

Latvijas hiphopa apvienība "Kreisais krasts" izsludina savu pirmo un līdz šim vērienīgāko koncertu 25. oktobrī koncertzālē "Hanzas perons".

"Kreisais krasts" ir mūziķu apvienība, kas pastāv jau gandrīz divdesmit gadus, un augustā gaidāms grupas pirmais debijas albums “Tilts”, kurā būs iekļautas 19 kompozīcijas.

“Kārtējais posms "Kreisā krasta" ģimenē ir noslēdzies, un šis albums kalpos kā atskaites punkts, lai mēs varētu virzīties tālāk. Mēs ar savu mūziku būvējam tiltu uz nezināmo. Esam gatavi pārsteigt un būt pārsteigti, jo vienmēr esam kustībā. Mēs ejam pāri tiltam, lai savienotu abus krastus," tā par gaidāmo albumu saka paši krastieši.

Līdz ar grupas debijas albumu, 25. oktobrī ieplānots arī apvienības līdz šim vērienīgākais koncerts jaunatklātajā "Hanzas peronā". Gaidāmajā koncertā tiks izpildītas gan labi zināmās dziesmas - "FleKKsinonem", "Logi vaļā", "Simts", gan arī vēl nedzirdētas kompozīcijas no jaunā albuma.

Kopā uz skatuves kāps vairāk nekā 30 mūziķi, tai skaitā viens no grupas dibinātājiem Pionieris, kā arī apvienības skaļākie pārstāvji Reiks, ansis, Punkts uz I, Ivans, P. Upelnieks un, protams, arī pārējie apvienības biedri. Koncerta īpašais viesis - Kurts.

Kas ir "Kreisais krasts"?

"Kreisais krasts" vēsture aizsākusies 2002. gadā, kad Mazais Z un Pionieris apvienoja Pārdaugavā esošos mūziķus zem kopēja nosaukuma "Kreisais krasts". Visiem, kam nebija tusiņa vai vienkārši cilvēku, kuri domātu līdzīgi, tagad bija iespēja būt piederīgiem vienai ģimenei.

"Kreisais krasts": Dzīve ielās kļūst skarbāka
"Kreisais krasts": Dzīve ielās kļūst skarbāka Foto: Publicitātes foto

Kustība ātri attīstījās, un Pārdaugavas ielās manāmi parādījās uzraksti ar diviem burtiem "KK".

Tas bija sākums daudziem mūzikas producentiem, reperiem, grafiti zīmētājiem un citiem sirdī māksliniekiem, kas tagad jau ir zināmi Latvijā.

"Mēs apvienojām ne tikai reperus, bet jebkāda veida talantīgus māksliniekus un jebkāda žanra/stila mūziķus," tā "Kreisais krasts".

"Kreisais krasts" ir par atklātu mūziku/mākslu gan dzīvē, gan uz skatuves.

"Mēs nemelojam klausītājiem - kādus tu mūs redzi uz ielas, tādi mēs esam arī savās dziesmās. Tā ir viena no lietām, kas mūs visus vieno, - būt atklātam, patiesam un nebaidīties no savām domām, lai kādas tās būtu,” tā "Kreisais krasts".

Biļetes iespējams iegādāties bilesuserviss.lv. Pirmās 300 biļetes par īpašo cenu – 15 eur.

Video: Kreisais krasts un MAD "Simts".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu