"Balticovo" šovasar no vietējiem zemniekiem plāno iepirkt 100 000 tonnu graudu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Olu un olu produktu ražošanas uzņēmums "Balticovo" šovasar no vietējiem zemniekiem plāno iepirkt 100 000 tonnu graudu, informēja uzņēmumā.

"Balticovo" jau ir sācis graudu iepirkšanu un iegādājies pirmos 10 000 tonnu barības izejvielu vistu barībai.

Uzņēmums Iecavā un Bēnē iepērk ziemājus - kviešus un miežus, kā arī rapsi, garantējot arī mazajām saimniecībām pievienotās vērtības nodokļa (PVN) kompensāciju 14% apmērā.

"Balticovo" komunikācijas un attīstības direktors Toms Auškāps stāstīja, ka pagājušajā gadā sausās vasaras dēļ graudu kvalitāte bija slikta un ražība ļoti zema, no kā cieta gan uzņēmumi, kas iepērk graudus, gan zemnieki, jo no regulārās ražas apjomiem pagājušā gada raža vietām samazinājās pat uz pusi.

"Šogad redzam, ka laikapstākļi pagaidām ir pārsvarā labvēlīgi un prognozējama laba raža. Tomēr tāpat kā ikviens zemnieks arī mēs sekojam līdzi laikapstākļiem, jo vistu barībai nepieciešami kvalitatīvi graudi," atzina uzņēmuma pārstāvis.

Viņš arī norādīja, ka šogad vidējā kviešu raža un graudu kvalitāte ir ļoti laba, taču pagājušā gada pieredze liecina, ka lietains laiks to var sabojāt, tāpēc ir svarīgi paspēt piegādāt graudus, kamēr laikapstākļi ir labvēlīgi.

Jau ziņots, ka "Balticovo" apgrozījums aizvadītajā gadā bija 48,67 miljoni eiro un uzņēmums gadu noslēdzis ar 5,37 miljonu eiro peļņu. Pēc aģentūras LETA aplēsēm "Balticovo" apgrozījums pērn ir sarucis par apmēram 7%, savukārt peļņa kritusies vairāk nekā uz pusi.

Kompānijā arī informēja, ka 2018.gadā "Balticovo" saražoja 649 miljonus vistu olu, kas ir par 37 miljoniem mazāk nekā iepriekšējā gadā, kad tika saražoti 686 miljoni olu.

"Balticovo" pamatdarbība ir vistu olu, olu pulvera, olu šķidrās masas, vārītu vistu olu bez čaumalas, vārītu kapātu olu ražošana un realizācija. Uzņēmuma lielākais īpašnieks ir BCO, kam pieder 95,42% akciju. "Balticovo" ir orientēts uz darbību Latvijas un starptautiskos tirgos un eksportē aptuveni 70% no saražotās produkcijas. Produkcija tiek eksportēta uz Eiropas valstīm, to skaitā citām Baltijas valstīm, Skandināvijas valstīm, Vāciju, Nīderlandi, Beļģiju, Austriju, Franciju, Itāliju, Poliju, Čehiju, Slovākiju, Slovēniju, Ungāriju, Rumāniju un Bulgāriju, kā arī uz Ziemeļameriku, Japānu, Vidusāziju, Āfrikas un Tuvo Austrumu valstu reģionu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Svarīgākais
Uz augšu