Latvijas skolēni izcīnījuši sešas medaļas Starptautiskajā ekonomikas olimpiādē

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: SIPA/Scanpix

No 23.jūlija līdz šodienai Sanktpēterburgā, Krievijā noritēja Starptautiskā ekonomikas olimpiāde, kurā piedalījās arī Latvijas komanda un ieguva trīs bronzas un trīs sudraba medaļas, sacīja Valsts izglītības satura centra projektu vadītāja Liene Voroņenko.

Kopumā par medaļām cīnījās 131 skolēns no 24 valstīm. Sarežģītā sacensībā Elīza Elizabete Bicāne no Rīgas tehniskās universitātes Inženierzinātņu vidusskolas, Elīza Ozola no Rīgas Valsts 2.ģimnāzijas un Kārlis Eiduks no Olaines 1. vidusskolas izcīnīja bronzas medaļas un un sudraba medaļas ieguva Artūrs Jānis Ņikitins un Emīls Limanāns no Rīgas Valsts 1.ģimnāzijas, kā arī Aleksejs Popovs no Rīgas 10.vidusskolas.

Šogad uz Starptautisko ekonomikas olimpiādi devās divas komandas no Latvijas, un kopumā Latviju pārstāvēja desmit skolēni, tai skaitā Juris Skutelis no Viesītes vidusskolas, Aiva Juste no Jēkabpils Valsts ģimnāzijas, Mārcis Gritāns no Rīgas Valsts 1.ģimnāzijas un Izolde Bernadeta Ozoliņa no Valmieras Viestura vidusskolas.

Jauniešu dalība olimpiādē tika nodrošināta ar projekta "Nacionāla un starptautiska mēroga pasākumu īstenošana izglītojamo talantu attīstībai" un Ata Kronvalda fonda atbalstu.

Starptautiskās ekonomikas olimpiādes organizatori ir Maskavas "Higher School of Economics". Olimpiādes ietvaros jauniešiem bija jāpierāda savas prasmes trīs kārtās.

Lai sagatavotu Latvijas delegāciju, pirms olimpiādes Rīgā notika intensīva 9 dienu sagatavošanas nometne. Komandu sagatavošanu un dalību starptautiskajā olimpiādē vadīja Latvijas Universitātes mācībspēki Mārtiņš Danusēvičs un Jānis Priede.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu