Ceļvedis: Laba daba, Summer Sound, lībiešu svētki, stipro skrējiens, pilsētsvētki u.c.

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Jānis Škapars/TVNET

Turpinām festivāla brīvdienas - izvēlies sev tīkamo. Tie, kam skaļa ballīte neiet pie sirds, aicināti apmeklēt lībiešu svētkus vai amatnieku tirdziņus. Bet sportisko garu izaicini "Stipro skrējienā".

TIRDZIŅI UN PASĀKUMI

Mūsdienu amatniecības festivāls

Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas Etnogrāfiskais brīvdabas muzejs aicina amatniekus, pārtikas tirgotājus un ēdinātājus pieteikties dalībai 9. Mūsdienu amatniecības festivālā, kas notiks 3. un 4. augustā.  Atšķirībā no etnogrāfiski tradicionālā Gadatirgus jūnijā, augusta festivālā tiks aicināti piedalīties Latvijas amatnieki, kas strādā ar visdažādākajām metodēm un materiāliem, savos darinājumos apvienojot amata prasmes, tehnoloģiju attīstības un mūsdienu dizaina elementus. Amatniecības izstrādājumiem jābūt kvalitatīviem un amatnieku pašu rokām darinātiem.

"Gaļas, alus un siera dienas" tirdziņš

Foto: Zane Bitere/LETA

Sestdien, 3.augustā, no plkst. 8:00 Rīgas Centrāltirgus Nēģu laukumā norisināsies “Gaļas, alus un siera dienas” tirdziņš, kura laikā tirgus apmeklētāji varēs iegādāties brieža gaļas produkciju, dabiski raudzētu un nepasterizētu kvasu un alu, mājas sierus, pašceptu maizīti, kā arī citu amatnieku un mājražotāju sarūpētos gardumus.

Gadskārtējie Lībiešu svētki 

Foto: Visitdundaga

Lībiešu svētki Mazirbē sāksies jau 2. augustā ar Lībiešu kultūras dienu. Tās programmu veidos priekšlasījumi un diskusijas par norisēm mūsdienu Lībiešu kultūrtelpā – valodā, literatūrā, mākslā un mūzikā.  3. augustā gadskārtējie Lībiešu svētki sāksies ar dievkalpojumu Mazirbes luterāņu baznīcā, tam sekos teatralizēta svētku «NAMS. DARBS. PRIEKS» atklāšana pie Lībiešu tautas nama.  Tad svētku dalībnieku un viesu gājiens vedīs visus uz jūras malu, lai nestu sveicienus Jūras mātei.

"Stipro skrējiens 2019"

Stipro skrējiens, 2015.gads.
Stipro skrējiens, 2015.gads. Foto: Edgars Kalmēns/Apollo

Iemīļotais tautas sporta pasākums “Stipro skrējiens 2019” šogad norisināsies 3. augustā atpūtas un sporta bāzē “Zelta Zirgs”, Ķegumā. Šogad pasākumā paredzētas šādas distances: "Izlūku" skrējiens (~5 km), kurā piedalīties varēs ikviens, kurš sasniedzis 13 gadu vecumu, individuālie skrējieni sievietēm un vīriešiem (~10 km), kā arī komandu skrējiens (~10 km), kurā jāpiedalās gan sieviešu, gan vīriešu dzimuma pārstāvjiem. Jaunākajiem dalībniekiem būs iespēja piedalīties "Mazajā Stipro skrējienā", kur sarežģītākā trase sasniegs gandrīz 2km atzīmi. Vairāk te.

Tauriņu nakts

Foto: Zane Bitere/LETA

Teiču dabas rezervāta Siksalā notiek Tauriņu nakts. Programmā plānots Siksalas skatu torņa apmeklējums un Teiču dabas rezervāta iepazīšana zinoša dabas gida pavadībā, bet no plkst. 22 notiks kukaiņu gaismošana DAP eksperta, entomologa un tauriņu pētnieka Gunta Akmentiņa vadībā, stāsti par Teiču dabas rezervāta tauriņiem. Pasākums norisināsies Varakļānu novada Murmastienes pagasta Siksalā, pie skatu torņa, un tā sākums plkst. 21.30.

Starptautiskais ziedu paklāju festivāls Ventspilī

Foto: publicitātes

Šogad Ventspils pilsētas svētku laikā, no 1. līdz 4. augustam, notiks tradicionālais Starptautiskais ziedu paklāju festivāls, kas jau 19. gadu priecēs ventspilniekus un pilsētas viesus. Starptautiskais ziedu paklāju festivāls ik gadu notiek Ventspils pilsētas svētku laikā, piesaistot gan dalībnieku, gan skatītāju lielu uzmanību. Ziedu paklāju veidošanā piedalās ne tikai Latvijas floristi un ziedu mīļotāji, bet arī dalībnieki no ārvalstīm – Krievijas, Japānas, Itālijas, Polijas, u.c.

Rēzeknes pilsētas svētki 

Foto: Rezekne.lv

Rēzeknes pilsētas svētki notiek katru gadu augusta sākumā. Svētku ietvaros dienas un nakts koncerti, kulinārā mantojuma darbnīcas, aktivitātes ģimenēm, sporta sacensības. Sestdienas vakarā Rēzeknes iestāžu un organizāciju svētku gājiens, svētdien – ģimeņu parāde. Programma te.

Alūksnes Pilsētas svētki

Foto: aluksniesiem.lv

Šīs nedēļas nogalē no 2. līdz 4. augustam Alūksnē notiks pilsētas svētki un 2. augusta vakarā Pilssalas estrādē muzicēs divas šobrīd uz Latvijas mūzikas skatuves populāras grupas – “Carnival youth” un “Instrumenti”. Koncerta noslēgumā būs svētku uguņošana. Dzirdēt “Instrumentus” klātienē šovasar ir iespēja tikai 3 pilsētās, viena no tām ir Alūksne. Programma.

KONCERTI & FESTIVĀLI

SUMMER SOUND 2019

"Summer Sound"
"Summer Sound" Foto: summersound.lv

Nedēļas nogalē, 2. un 3. augustā, Liepājā norisināsies lielākais pludmales festivāls Latvijā – "Summer Sound". Uz festivāla skatuvēm uzstājas vairāk nekā 50 grupas, dīdžeji un mākslinieki, piedāvājot dažādus mūzikas stilus, kas apmierinās jebkuru gaumi. Pilnu festivāla programmu atrast te.

LABA DABA 2019

Ieskats festivāla "Laba daba" otrajā dienā
Ieskats festivāla "Laba daba" otrajā dienā Foto: Jānis Škapars/TVNET

Mūzikas un mākslas festivāls LABA DABA 2019. gadā sola bagātāku programmu, ko apstiprina nosaukumā jauniekļautais “mūzikas un MĀKSLAS festivāls” un aicina ieplānot laiku no 2. līdz 4. augustam. Vieta – brīnišķīga un nemainīga - Līgatnes pagasta, Latvijas Universitātes atpūtas komplekss ’’Ratnieki’’. Tiks pārstāvēti dažādi mūzikas žanri: regejs, etno folks, roks, elektronika, punk, ska un cita mūzika, ko izpildīs gan pašmāju mūziķi, gan mākslinieki no ārvalstīm. Pilnu festivāla programmu atrast te.

Notiek festivāls "Bauska TASTE"

“Bauska TASTE”
“Bauska TASTE” Foto: publicitātes

Bauskas Pilskalna parkā 3. un 4. augustā pulcēsies tūkstošiem labas mūzikas un vienreizējas atpūtas cienītāji, lai jau trešo gadu vērienīgi pavadītu festivālu “Bauska TASTE”.  Festivāls vārtus ver sestdien, 3. augustā, plkst. 12.00, teritorija atvērta līdz 4. augusta plkst. 05.00, pēc tam apmeklētāji aicināti ierasties no pulksten 13.00 un labi pavadīt laiku līdz pat pusnaktij. Uzzini programmu te. 

Vēlais vakars Alūksnes Bānīša stacijā

Foto: aluksniesiem.lv

Aicinot izbaudīt romantiski šarmanto un kultūrvēsturiski bagāto noskaņu, kuru sniedz dzelzceļa stacija un tās kvartāls, 1. augustā Alūksnes dzelzceļa stacijā (Jāņkalna iela 52, Alūksne) notiks pirmais brīvdabas pasākums “Alūksnes Bānīša stacijas vēlais vakars”. Pasākuma centrālais notikums ir Antas Eņģeles un Marko Ojalas koncertprogramma “Pagājības laimes mirkļi”. Programmā skanēs 30. gadu tango no leģendāro dziedātāju Pjotra Ļeščenko, Aleksandra Vertinska un Allas Bajanovas repertuāra, rīdzinieka un tango karaļa Oskara Stroka mūzika, kā arī valši, sākot no krievu-japāņu kara laika, senās krievu romances, čigānu dziesmiņas un krievu tautas dziesmu melodijas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu