Cirka un ielu mākslas festivāls "Re Rīga!" izziņo programmu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Festivāla galvenais viesis - apvienība no Francijas "Defracto" uz Rīgu atvedusi izrādi "Dystonie"
Festivāla galvenais viesis - apvienība no Francijas "Defracto" uz Rīgu atvedusi izrādi "Dystonie" Foto: publicitātes

20. un 21. augustā notiks laikmetīgā cirka un ielu mākslas festivāls "Re Rīga!", kura laikā Rīgas cirka pagalmā un iekštelpās notiks ārvalstu mākslinieku izrādes ar jaunākajiem žonglēšanas un akrobātikas atklājumiem, kā arī sarunas par cirku un Rīgas cirka skolas nodarbības bērniem. 

Festivāla galvenais viesis - apvienība no Francijas "Defracto" uz Rīgu atvedusi izrādi "Dystonie".

Gijoms (Guillaume Martinet) un Eriks (Eric Longequel) ar žonglēšanu iepazinās, studējot zinātni. Lai arī mākslai izdevies abus pārvilināt savā pusē, abu tieksme pēc meklējumiem un eksperimentiem nav pārgājusi. Mākslinieki darbojas ar prieku un apņēmību un ir pārliecināti, ka žonglēšana vieno ķermeni ar priekšmetiem laikā un telpā. Viņi žonglē ne tikai ar priekšmetiem, žonglēšana ir viņu attiecības ar ārpasauli, žonglēšana ir viņu pastāvēšanas veids šajā pasaulē. Pat ja izrādes nosaukums izklausās nopietns, "Dystonie" demonstrē jaunu žonglēšanas valodu, kas par svarīgo runā ar priecīgu un spēcīgu enerģiju. Izrāde ieguvusi vairākas starptautiskās balvas.

"Dystonie" varēs redzēt  21. augustā pl. 20.00 Rīgas cirka arēnā. Biļetes uz izrādi iespējams iegādāties bilesuserviss.lv; biļešu skaits ierobežots. Pēc izrādes - saruna ar māksliniekiem.

Izrādes video.

Žonglēšana, šoreiz kombinācijā ar dzīvo mūziku, dzejas lasījumiem un virves akrobātiku, būs skatāma apvienības The Nordic Council izrādē "Trīs vīri no ziemeļiem", kurā... trīs vīri no ziemeļu valstīm - Jākobs Jākobsons no Zviedrijas, Merri Heikkilā no Somijas un Bjarni Ārnassons no Islandes izstāstīs stāstu par darba dienām, tradīcijām un paradumiem, kā arī par kafiju un - kāpēc gan ne? - adītu vilnas apģērbu. Work in progress jeb vēl topošo izrādi skatītāji varēs novērtēt 20. augustā pl. 20.00 Rīgas cirka arēnā; tā tapusi sadarbībā ar Rīgas cirku, un to varēs noskatīties bez maksas. Pēc izrādes - saruna ar māksliniekiem.

"Trīs vīri no ziemeļiem"
"Trīs vīri no ziemeļiem" Foto: publicitātes

Abas festivāla dienas 20. un 21. augustā no pl. 19.00-19.30 ar augstākās klases akrobātikas piepildīto izrādi Trashpeze Rīgas cirka pagalmā uzstāsies trio Wise Fools. Mums nemitīgi liek gribēt vairāk. Visam jābūt lielākam, labākam un jaunākam.

Trashpeze
Trashpeze Foto: publicitātes

Izrādes Trashpeze trīs varones attopas izmestas, pamestas un pazudušas, kā viss tas, ko mēs vairs negribam. Šo dīvaino un humora pilno absurdu Wise Fools izspēlē uz trīskāršās trapeces, virves šūpolēm un dejas trapeces. "Lidojošā" trio sastāvā ir mākslinieces no Somijas un Dienvidāfrikas. Trio ir strādājis kopā ar Cirque du Soleil, vācu kompāniju GOP, kā arī piedalījies vairākos ielu mākslas festivālos Korejā, Spānijā, Beļģijā un Izraēlā. Izrāde ir piemērota visām vecuma grupām, to var noskatīties bez maksas. Pēc otrās dienas izrādes mākslinieces būs gatavas piedalīties arī sarunās un atbildēt uz skatītāju jautājumiem.

Abas festivāla dienas no 18.30 līdz 21.00 darbosies Rīgas cirka skolas rotaļu laukums bērniem.

Video: Ieskats festivālā.

Par visa šāgada "Re Rīga!" devīzi izvēlēts festivāla hedlaineru, Francijas apvienības "Defracto" izrādes "Dystonie" pieteikums - "Šie ir svētki cilvēkiem un minerāliem!".

"Re Rīga!" festivāla producents Mārtiņš Ķibers: "Festivāls ir svētki, jo pēc būtības tas ir īpašs formāts, kas ļauj īsā laikā redzēt žanra esenci, turklāt šogad festivāls notiek maģiskajā Rīgas cirkā — vietā, kuru drīzumā gaida rekonstrukcija."

Mārtiņš Ķibers, festivāla mākslinieciskais direktors
Mārtiņš Ķibers, festivāla mākslinieciskais direktors Foto: publicitātes

Festivāls “Re Rīga!” notiek septīto gadu, un to atbalsta Rīgas dome un Valsts Kultūrkapitāla fonds.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu