Sīrijas dienvidos ceturtdien trāpījusi no Izraēlas izšauta raķete

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Sīrija. Raka.Ilustratīvs attēls
Sīrija. Raka.Ilustratīvs attēls Foto: Reuters/ScanPix

 Sīrijas dienvidos ceturtdien trāpījusi no Izraēlas izšauta raķete, bet neviens cilvēks nav cietis, vēsta Sīrijas mediji.

Raķete trāpīja Kunaitiras provincē netālu no robežas ar Izraēlu, vēsta Sīrijas ziņu aģentūra SANA, plašāku informāciju nesniedzot.

Savukārt Izraēlas armijas preses pārstāvis paziņojis, ka armija nekomentē ārvalstu mediju ziņoto.

Lielbritānijā bāzētā sīriešu aktīvistu organizācija "Syrian Observatory for Human Rights" (SOHR) ziņo, ka vietā, kur trāpījusi raķete, sapulcējušies Sīrijas režīma atbalstītāji. Organizācijas rīcībā nav informācijas, ka raķetes dēļ kāds cilvēks būtu miris.

Kunaitiras provincē atrodas Golānas augstienes, no kurām lielāko daļu okupējusi un anektējusi Izraēla.

Izraēla ir veikusi simtiem gaisa uzlidojumu Sīrijā, lielākoties uzbrūkot irāņu un Libānas šiītu kaujinieku grupējuma "Hizbollah" mērķiem.

Irāna un "Hizbollah" atbalsta Sīrijas prezidenta Bašara al Asada režīmu.

Izraēla ir apņēmusies nepieļaut Irānas militāru nostiprināšanos Sīrijā un uzskata, ka tai ir tiesības uzbrukt Irānas un "Hizbollah" mērķiem pašaizsardzības nolūkos.

Pilsoņkarš Sīrijā sadrumstalojās daudzās frontēs starp kurdu spēkiem, mērenajiem un radikālajiem sunnītu nemierniekiem, valdības karaspēku un tai lojāliem paramilitāriem formējumiem. Ar atbalstu atšķirīgiem grupējumiem iesaistījušās arī vairākas ārvalstis.

Sīrijas pilsoņkara astoņos gados dzīvību zaudējuši vairāk nekā 370 000 cilvēku, liecina aktīvistu aplēses.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu