Itālija atsakās uzņemt migrantus no "Sea-Eye" kuģa (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Migranti. Ilustratīvs attēls
Migranti. Ilustratīvs attēls Foto: EPA/Scanpix

Vācijas nevalstiskās organizācijas "Sea-Eye" kuģis ar 40 nelegālajiem imigrantiem ceturtdien nobloķēts ārpus Itālijas teritoriālajiem ūdeņiem, un tam aizliegts piestāt Itālijas ostās.

Nelegālie imigranti uz kuģa "Alan Kurdi" tika uzņemti trešdien netālu no Lībijas. Viņu vidū ir grūtniece, trīs mazi bērni un vīrietis ar šautām brūcēm, kā arī divi cilvēki, kuri izdzīvoja sprādzienā migrantu aizturēšanas centrā Tripolē, ziņo "Sea-Eye". Šajā sprādzienā jūlijā dzīvību zaudēja vairāki desmiti migrantu.

Visi nelegālie imigranti ir no Rietumāfrikas.

Itālijas vicepremjers un iekšlietu ministrs Mateo Salvīni nelegālo imigrantu uzņemšanu uz kuģa nosaucis par provokāciju un norādījis, ka tas noticis daudz tuvāk Tunisijai nekā Itālijas Lampedūzas salai, tādēļ migranti bija jāved uz Tunisiju.

Taču tiesību aizstāvji apgalvo, ka Tunisiju nevar uzskatīt par drošu valsti, jo tā vairākkārt liegusi migrantiem izkāpt krastā, līdz viņi tiek repatriēti, nedodot viņiem laiku pieteikties patvērumam Tunisijā.

Salvīni pagājušajā nedēļā aizliedza izkāpt krastā aptuveni 140 nelegālajiem imigrantiem, kurus Vidusjūrā bija uzņēmis Itālijas krasta apsardzes kuģis. Migrantiem tika atļauts izkāpt Sicīlijā tikai trešdien pēc tam, kad piecas citas Eiropas valstis bija piekritušas viņus uzņemt.

"Alan Kurdi" savā iepriekšējā braucienā jūlija sākumā uzņēma 109 nelegālos imigrantus, kurus izsēdināja Maltā.

Jūnija vidū Vācijas organizācijas "Sea-Watch" kuģis neievēroja Itālijas aizliegumu un izsēdināja nelegālos imigrantus Lampedūzā, savu rīcību pamatojot ar bažām, ka migranti pēc ilgās gaidīšanas uz kuģa jūrā apdraud paši sevi un citus.

Kuģa kapteinis tika aizturēts, bet pēc tam atbrīvots, bet kuģis joprojām ir aizturēts, kamēr turpinās izmeklēšana.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu