Transporta un sakaru institūts paraksta sadarbības līgumu ar pilotu skolu "Eriva"

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/AP/EPA/Reuters/Scanpix

Transporta un sakaru institūts (TSI) parakstījis sadarbības līgumu ar pilotu skolu "Eriva", kas paredz sadarbību, nodrošinot gaisa kuģa pilota kvalifikāciju, informēja TSI.

TSI studiju programmas "Aviācijas transports" absolventiem ir iespēja četru studiju gadu laikā papildus bakalaura grādam iegūt arī gaisa kuģa pilota kvalifikāciju. Studijas sastāv no divām izglītības un apmācības daļām, proti, akadēmiskā studiju programma, ko nodrošina TSI, un modulārās pilotu teorētiskās apmācības programmas, ko nodrošina pilotu skola "Eriva".

Lai iegūtu komercaviācijas līnijpilota licenci, kas dod iespēju strādāt gan par pilotu, gan par aviācijas speciālistu lidostā, nepieciešamas vismaz 200 lidojuma stundas. Studijas šai programmā notiek angļu valodā, kas arī parasti ir darba valoda aviācijas nozarē.

Inženierzinātņu bakalaura grāds paver daudz plašākas karjeras iespējas, kā tikai pilota pozīciju. Gadījumā, ja nākotnē kādu iemeslu dēļ jāpārtrauc lidojumi vai vienkārši ir vēlēšanās mainīt savu karjeru, tad inženierzinātņu bakalaura studiju programma dod fundamentālas zināšanas. Šādas zināšanas ir pamats tālākai profesionālai karjeras izaugsmei dažādos virzienos, ne tikai aviācijas nozarē.

TSI šogad atzīmē 20 gadu jubileju un īpaši lepojas ar tehnisko novirzienu studiju programmām tādās jomās kā transports un loģistika, aviācija, robotika un elektronika, datorzinātnes un telekomunikācijas. Studiju programmas apgūstamas angļu un latviešu valodās.

Pilotu skola "Eriva" apmāca studentus jau vairāk nekā desmit gadus, piedāvājot iespēju iegūt gan privātpilota, gan komercpilota apliecību.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu