HOFT lidojošo koku mājā pabeigti nulles cikla būvdarbi

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: city24.lv

Šīs nedēļas noslēgumā ar svinīgu ceremoniju paša neparastākā projekta HOFT pamatos tika ielikta kapsula ar vēstījumu nākamajām paaudzēm.

HOFT projekts sastāv no divām 7 stāvu daudzdzīvokļu dzīvojamajām mājām, kuras savieno pazemes autostāvvieta ar 23 auto novietnēm. Ēka, kas robežojas ar Strēlnieku ielu, ir arhitektūras piemineklis, kuram uzbūvēti divi papildu stāvi. Pagalmā esošā ēka ir pilnīgi jauna. Projektā kopā ir 42 dzīvokļi platībā no 76 m2 līdz 232 m2. Katram dzīvoklim ir balkons ne mazāk kā 1,80 m platumā, lieli, gaiši logi no grīdas līdz griestiem, pa kuriem paveras satriecošs skats uz pagalmu un kokiem.

Foto: city24.lv

Daudzdzīvokļu dzīvojamo ēku būvniecība tika sākta 2018. gada decembrī, kopējais investīciju apjoms ir 16 miljoni eiro, bankas finansējums ir 8,9 miljoni eiro.

HOFT apvieno vēsturisko arhitektūru, dabu, tehnoloģijas un mākslu. Virs rūpīgi saglabātās un atjaunotās vēsturiskās fasādes izvietota unikāla gaisā planējoša oāze – gluži kā stikla vitrīna ar izvietotiem dizaina objektiem, kuru radītāja ir pati māte daba. Unikālā lidojošo koku koncepcija paredz ciedru un kalnu priežu bonsai kociņu izvietošanu uz modernās ēkas fasādes, terasēm un papildu konstrukcijām.

Foto: city24.lv

No vēsturiskās ēkas dzīvokļiem fasādes pusē paveras skats uz skaisto Stokholmas Ekonomikas augstskolas ēku un uz Alberta ielu, no pagalma puses dzīvokļu logiem paveras skats uz diženiem augošiem kokiem.

HOFT koncepcija paredz absolūti unikālus skatus pa logiem. Graciozie koku silueti rotā modernās ēkas lakonisko, mūsdienīgo arhitektūru, spoguļodamies stikla aukstajā atspīdumā ar saviem kaprīzajiem, savādi izliektajiem zariņiem un mūžzaļo vainagu. Šāda instalācija atstāj neticami spēcīgu iespaidu, koki šķietami aug to dabiskajā vidē – kalnu virsotnēs un nogāzēs.

Foto: city24.lv

Pie projekta arhitektūras un koncepcijas realizācijas strādā divas arhitektes – OPEN AD biroja vadītāja Zane Tetere-Šulce un Dita Lapiņa no biroja KROKS:

“Ēka atrodas UNESCO aizsardzības zonā, pilsētas daļā ar ievērojamu vēsturiskās arhitektūras mantojumu, tādēļ projekta risinājumos īpaša uzmanība pievērsta vēsturisko detaļu, kā arī autentisko plānojumu principu saglabāšanai un atjaunošanai.

Vēsturiskās ēkas fasādes un struktūra, izmantojot kontrasta principu, paplašinātas ar mūsdienīgiem telpiskiem papildinājumiem, integrējot modernās tehnoloģijas un elementus, kas liecina par 21. gs. arhitektūras stila un telpiskajām tendencēm”.

“Mūsdienās lielpilsētu apzaļumošana ir jo sevišķi svarīga. Arhitekti un ainavu dizaineri projektē ne tikai parkus, skvērus, dārzus, bet arī izmanto alternatīvas iespējas: arhitektūras konstrukcijas uz jumtiem, balkoniem, terasēm, īpašiem balstiem. Ir arī pilsētas, kas lepojas ar savu ainavvides politiku. Šādi centieni atrod satriecošas izpausmes vietas mūsdienu viesnīcu, biroju un dzīvojamo ēku arhitektūrā. HOFT projekts – tās ir pārdomas par tēmu, kā mēs varam ne tikai saglabāt dabu lielpilsētā, bet arī vairot tās klātbūtni, izmantojot modernās tehnoloģijas,” stāsta Zane Tetere-Šulce.

Foto: city24.lv

Sadarbība ar Zani Teteri-Šulci turpinās darbā pie interjera dizaina. HOFT projektā ir izdevies ieviest īpašu filozofiju, kas raksturīga visiem kompānijas R.EVOLUTION projektiem. Vestibila zāles, kāpņu telpas un dzīvokļu istabas ir loģisks arhitektūras turpinājums, kas sasaistīts ar kopējo projekta koncepciju.

Interjers ir kā scenogrāfija, kadru apjomi un kompozīcija ir izveidoti ar visaugstāko precizitāti.

Katra detaļa ir svarīga un īpaši izgatavota šim projektam. Krāsa, gaisma, forma, smarža, sajūtas, visam ir sava nozīme un loma, viss ir pakārtots vienam mērķim – radīt īpašu dzīves atmosfēru.

“Mēs esam sagatavojuši īpašu dāvanu projekta HOFT iemītniekiem, katrs no viņiem kļūs par totēmiskas būtnes īpašniekiem – koka, kas savu formu ieguvis dabas mātes, un cilvēka, kurš to pārveidojis, radošā spēka sinerģijā. Bonsai koki izvēlēti ne tikai to skaistuma dēļ. Bonsai ir pārmaiņu simbols, tas ir īsts aktīvās enerģijas ģenerators, kas sniedz savam saimniekam aizsardzību un iespēju pastāvīgi vērot šā dzīvā koka skaistumu uz mainīgo gadalaiku fona. Jo sevišķi sirsnīgi pret šiem varenajiem mājdzīvniekiem izturas bērni, viņi iemācās rūpes un mīlestību pret dabu, un nav nekā svarīgāka, ko mēs varētu nodot nākamajām paaudzēm,” atzīmē attīstītāja – uzņēmuma R.EVOLUTION valdes loceklis Aleksejs Zagrebeļnijs.

Kapsulas ielikšana 
Kapsulas ielikšana Foto: Publicitātes foto

Santa Purgaile, bankas Citadele valdes locekle: "Kreditējot nekustamo īpašumu nozari, novērojam, ka Rīgas centrs kļūst par arvien piemērotāku dzīves vidi.

Mūsdienu aizņemto un prasīgo pilsētnieku uzrunā īpašums kā ilgtspējīga investīcija, kurā vēsturiskais apvienots ar moderno iemītnieku ērtībām un arī pastiprināti piedomāts pie zaļāka dizaina un arhitektūras.

Tādēļ šis segments interesē gan pircējus, gan finansētājus un attīstītājus."

Lidojošo koku namu būvniecība
Lidojošo koku namu būvniecība Foto: Publicitātes foto

Toms Reiziņš, VELVE valdes loceklis: HOFT jeb “lidojošo koku māja” ir augstvērtīgs daudzdzīvokļu dzīvojamais projekts Rīgas vēsturiskajā centrā, kas īpaši  izceļas ar savu zaļumu, sniedzot iespēju tā iemītniekiem dzīvot gandrīz vai dabas oāzē. Šā projekta ietvaros VELVE veic vēsturiskās ēkas rekonstrukciju, nostiprināšanu un divu pilnībā stiklotu papildstāvu izbūvi, kā arī jaunas septiņstāvu ēkas būvniecību iekšpagalmā. Kapsulas iemūrēšana ēkas pamatos vienmēr ir īpaši saviļņojošs brīdis, kad apjaušam, kādas vēsturiskas liecības atstājam nākamajām paaudzēm. Un, tā kā VELVE vienmēr ir bijusi par paliekošām vērtībām, kas ilgtermiņā ļauj ikvienam novērtēt pārdomātas un kvalitatīvi izveidotas vides priekšrocības, mums ir patiess gandarījums piedalīties šajā projektā."

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu