Navaļnijs pieprasa Krievijai izmeklēt viņa iespējamo saindēšanu cietumā (9)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Aleksejs Navaļnijs
Aleksejs Navaļnijs Foto: AFP/SCANPIX

Kārtējo reizi apcietinājumā esošais Krievijas opozicionārs Aleksejs Navaļnijs lūdzis valsts izmeklēšanas komitejai izskatīt viņa iespējamo saindēšanu ieslodzījuma vietā, paziņojis Navaļnija advokāts.

Kā ziņots, 24.jūlijā Navaļnijam tika piemērots 30 dienu arests par par aicinājumu protestēt pret neatkarīgo kandidātu nereģistrēšanu gaidāmajās Maskavas domes vēlēšanās.

Savukārt svētdien Navaļnijs tika nogādāts slimnīcā, kur viņam diagnosticēta "akūta alerģiska reakcija". Navaļnija ārste šo versiju apšaubīja.

Maskavas laboratorija Navaļnija organismā nekonstatēja indīgu vielu pēdas. Tomēr Navaļnijs pieprasījis veikt izmeklēšanu, ņemot vērā toksikoloģijas analīžu rezultātus un novērošanas kameru ierakstus no ieslodzījuma vietas.

Navaļnija advokāts Vadims Kobzevs norāda, ka opozicionārs Krievijas Izmeklēšanas komitejai esot iesniedzis "ziņojumu par noziegumu, kas pastrādāts saistībā ar viņa saindēšanu", norāda RFE/RL.

Navaļnijs tika apcietināts īsi pirms 27.jūlija protestiem pret neatkarīgo kandidātu nepielaišanu Maskavas domes vēlēšanām. Protestos Maskavā tika aizturēti vairāk nekā 1000 cilvēki.

28.jūlijā Navaļnijs no ieslodzījuma vietas tika nogādāts slimnīcā.

Navaļnijs regulāri vētī Krievijas amatpersonu bagātības, kam nav oficiāla izskaidrojuma. 1.augustā viņa komanda vēstīja par Makskavas mēra vietnieces Natālijas Serguņinas īpašumiem 6,5 miljardu rubļu (92 miljonu eiro) vērtībā un lētu īpašumu iepirkšanu domes rīkotajās izsolēs.

Todien Navaļnija štāba koordinators Oļegs Stepanovs tika aizturēts uzreiz pēc iznākšanas no policijas izolatora, kur viņš bija izcietis iepriekš piespriesto administratīvo arestu.

Krievijas Izmeklēšanas komiteja paziņojusi par piecu cilvēku aizturēšanu par "masu nekārtību" organizēšanu sestdien Maskavā notikušo nesankcionēto protestu laikā. Maksimālais sods, ko var piespriest notiesājoša sprieduma gadījumā, ir 15 gadi cietumā. Viens no aizturētajiem ir Navaļnija līdzgaitnieces Ļubovas Soboļas palīgs Aleksejs Miņailo, kurš ir viens no Maskavas domes vēlēšanām nereģistrētajiem neatkarīgajiem kandidātiem.

Komentāri (9)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu