Bļugera bijušais konkurents Kalens paliks "Penguins" organizācijā

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Mets Kalens.
Mets Kalens. Foto: nhl.com

Latvijas izlases uzbrucēja Teodora Bļugera pagājušās sezonas konkurents par vietu Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Pitsburgas "Penguins" pamatsastāvā Mets Kalens paliks organizācijā arī pēc karjeras beigšanas, vēsta komanda.

42 gadus vecais Kalens jūlijā paziņoja par hokejista karjeras beigšanu. Viņš NHL pavadīja 21 sezonu.

Pagājušajā sezonā viņš bija vecākais spēlētājs NHL, tieši konkurējot ar Bļugeru par vietu "Penguins" pamatsastāvā.

Tagad Pitsburgas klubs paziņojis, ka Kalens paliks komandā, strādājot Spēlētāju attīstības nodaļā. Jaunajā amatā bijušajam hokejistam būs jādarbojas plecu pie pleca ar "Penguins" ģenerālmenedžeri Džimu Raterfordu un galveno treneri Maiku Salivanu.

Karjeras laikā Kalens pārstāvēja 8 komandas NHL - Anaheimas "Mighty Ducks", Floridas "Panthers", Karolīnas "Hurricanes", Ņujorkas "Rangers", Otavas "Senators", Minesotas "Wild", Nešvilas "Predators" un Pitsburgas "Penguins".

Viņš trīs reizes izcīnīja Stenlija kausu (2006. gadā ar Karolīnas "Hurricanes", 2016. un 2017. gadā ar Pitsburgas "Penguins").

NHL regulārajā čempionātā Kalens aizvadīja 1516 spēles, guva 266 vārtus un veica 465 rezultatīvas piespēles, bet Stenlija kausa izcīņā viņš nospēlēja 132 mačus, izpildīja 19 precīzus metienus un atdeva 39 rezultatīvas piespēles.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu