“Pieticīgas” Maskavas mēra vietnieces ģimenei pieder īpašumi €92 miljonu vērtībā (12)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Krievijas galvaspilsētas Maskavas mēra pirmā vietniece Nātālija Serguņina nopelnījusi miljardiem rubļu, pārdodot pašvaldības īpašumus uzņēmumiem, ko kontrolē viņas ģimene, secināts Krievijas opozīcijas līdera Alekseja Navaļnija vadītā Korupcijas apkarošanas fonda veiktajā izmeklēšanā.

Periodā no 2011. līdz 2018. gadam, būdama Maskavas mēra Sergeja Sobjaņina vietniece īpašuma un zemes jautājumos, Serguņina organizēja un kontrolēja pilsētai piederošā nekustamā īpašuma pārdošanu, vēsta Krievijas medijs “Meduza”.

Kā noskaidrojies Korupcijas apkarošanas fonda izmeklēšanā, šajā laikā aptuveni desmit nekustamā īpašuma objekti Maskavas centrā pārdoti uzņēmumiem, kuros patiesā labuma guvējs ir Serguņinas māsas vīrs Lazars Safanijevs.

Visos šajos gadījumos īpašuma pārdošanas cena ir bijusi ļoti tuvu izsolē noteiktajai minimālai sākuma cenai.

Lielākajā daļā šo nekustamo īpašumu vēlāk uzbūvētas viesnīcas.

Serguņinas māsai, mātei un tēvam šobrīd pieder arī vairāki ekskluzīvi dzīvokļi Maskavā, kā arī virkne ekskluzīvu automašīnu.

Korupcijas apkarošanas fonda eksperti uzskata, ka Serguņinas ģimenes īpašumu vērtība lēšama 6,5 miljardos rubļu (92 miljonos eiro).

Pati Serguņina ir uzskatāma par vienu no pieticīgākajām Maskavas mērijas darbiniecēm – saskaņā ar amatpersonas deklarāciju, viņa iztiek tikai no oficiālās algas.

Komentāri (12)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu