Aptauja: Vairums vāciešu atbalstītu parandžu aizliegumu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X

Vācijā vairums cilvēku atbalstītu parandžu aizliegumu, kāds šonedēļ stājās spēkā Nīderlandē, liecina piektdien publiskotas sabiedriskās domas aptaujas rezultāti.

54% aptaujāto sacīja, ka pilnībā atbalstītu parandžu aizliegumu, un 20% sacīja, ka drīzāk to atbalstītu, liecina aptauja, ko veicis sabiedriskās domas pētniecības uzņēmums "YouGov".

Tikai 12% aptaujāto sacīja, ka neatbalstītu šādu aizliegumu, un 14% norādīja, ka viņiem nav viedokļa šajā jautājumā vai viņi vēl nav izlēmuši.

Jau ziņots, ka Nīderlandē no ceturtdienas publiskās institūcijās, ieskaitot skolas, slimnīcas un valdības birojus, kā arī autobusos un vilcienos aizliegts valkāt apģērbu, kas "aizsedz seju", arī parandžas un plīvurus.

Vācijas Kristīgo demokrātu savienības (CDU) vadītājas vietniece Jūlija Kleknere vairākkārt aicinājusi arī Vācijā ieviest parandžu aizliegumu.

Politiķe pauda viedokli, ka parandžu atļaušanai nav nekāda sakara ar toleranci, un jautājums ir nevis par apģērba gabalu, bet dzimumu uztveršanu, kas slēpjas aiz tā.

Savukārt CDU un kristīgo demokrātu Bavārijas meitaspartijas - Kristīgi sociālās savienības (CSU) - bloka līderis Bundestāgā Torstens Frejs pauda pārliecību, ka parandžu aizliegumam nav vietas Vācijā un valsts konstitūcija to nemaz neatļautu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu