Par € 50 000 pētīs jomas, kurās pēc 2021.gada ieguldīt ES fondus (3)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Uzraksts "Latvijas Republikas Finanšu ministrija".
Uzraksts "Latvijas Republikas Finanšu ministrija". Foto: Ieva Čīka/LETA

Finanšu ministrija (FM) izsludinājusi iepirkumu, kura ietvaros plānots pētīt jomas, kurās ieguldīt nākamajā Eiropas Savienības (ES) fondu plānošanas periodā no 2021.gada līdz 2027.gadam pieejamos līdzekļus, liecina ministrijas publiskotā informācija. Līgumcena par pētījuma veikšanu prognozēta 50 000 eiro apmērā.

Ministrija cer, ka ar pētījuma palīdzību tiks identificētas jomas, kurās pastāv tirgus nepilnības finansējuma pieejamības nodrošināšanai uzņēmējiem, pašvaldību un valsts kapitālsabiedrībām, valsts vai universitāšu zinātniskajiem institūtiem, kā arī uzņēmumiem, kas nodrošina daudzdzīvokļu dzīvojamo māju energoefektivitātes pakalpojumus, un uzņēmumiem, kas nodrošina centralizētās un lokālās siltumapgādes pakalpojumus.

Tirgus nepilnību novērtējuma rezultāti tiks izmantoti, lai noteiktu nepieciešamo publisko finansējuma apmēru jomās, kurās pastāv tirgus nepilnības, kā arī veidotu jauno ES fondu piedāvājumu līdzekļu saņēmējiem.

Šajā ES fondu plānošanas periodā, kas ilgst no 2014.gada līdz 2020.gadam, Latvijai pieejamie ES fondu līdzekļi veido 4,4 miljardus eiro. Savukārt nākamajā ES fondu plānošanas periodā pēc 2020.gada patlaban Latvijai pieejamais finansējums prognozēts 4,2 miljardu eiro apmērā. Tiesa, gala lēmums par Latvijai pieejamo ES fondu apmēru vēl nav pieņemts.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu