Seska ekipāžai devītā vieta junioru WRC klasē

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Mārtiņš Sesks
Mārtiņš Sesks Foto: Josef Petru

Latvijas autorallija pilota Mārtiņa Seska un stūrmaņa Andra Mālnieka ekipāža svētdien Somijas ralliju noslēdza devītajā vietā "Junior WRC" klasē, kamēr kopējā ieskaitē uzvaru izcīnīja Ots Tenaks no Igaunijas.

Somijas rallijā, kas bija junioru pasaules čempionāta ceturtais posms, svētdien notika četri noslēdzošie grunts ātrumposmi.

Seska ekipāža pēc piektdienas savā klasē ieņēma piekto vietu, bet kopējā ieskaitē bija 26.pozīcijā. Jau sestdienas pirmajā ātrumposmā jeb 12.posmā ekipāža pieļāva kļūdu, aizlaužot riteni, kas liedza turpināt sacensības.

Tomēr svētdien latvieši izgāja uz starta un veica pēdējos četrus ātrumposmus. Pirmos divus "dopus" "LMT Autosporta akadēmijas" akadēmijas ekipāža, kas startē ar "Ford Fiesta R2" automašīnu, veica ar sesto ātrāko laiku, pēdējos divus - ar piekto labāko laiku.

Pēc kopumā 23 ātrumposmu veikšanas ekipāža ierindojās devītajā pozīcijā, no uzvarētāja zviedra Toma Kristensona ekipāžas atpaliekot par 56 minūtēm un 31,7 sekundēm.

Junioru WRC pirmajā posmā Zviedrijā latvieši izcīnīja sesto vietu, otrajā etapā Korsikā izstājās, bet Sardīnijas rallijā izcīnīja 5.vietu. Latvijas ekipāža šosezon plāno piedalīties piecos "Junior WRC" posmos.

Iepriekšējā sezonā Sesks sacentās ar "Opel Adam R2" spēkratu, triumfējot Eiropas rallija čempionātā (ERČ) "Junior U27" ieskaitē. Viņš kļuva par pirmo braucēju Latvijas autosporta vēsturē, kurš kļuvis par pilntiesīgu autorūpnīcas atbalstītu rallija pilotu.

Kopējā ieskaitē pašmāju sportisti finišēja 42.pozīcijā, uzvarētājam igaunim Otam Tenakam ("Toyota") zaudējot vairāk nekā vienu stundu un 20 minūtes.

Tenaks sīvā cīņā ar diviem mājiniekiem vadību atguva 14.ātrumposmā un vairs to neatdeva. Esapekas Lapi ("Citroen") ekipāža tika apsteigta par 25,6 sekundēm un komandas biedrs "Toyota" rindās Jari Mati Latvala - par 33,2 sekundēm.

Kopējā ieskaitē līderpozīcijas nostiprināja Tenaks, kurš iekrājis 180 punktus. Par 22 punktiem mazāk ir pasaules čempionam Sebastjanam Ožjē no Francijas ("Citroen"), bet vēl par trim punktiem atpaliek beļģis Tjerī Nevils ("Hyundai").

Ožjē ir pēdējo sešu gadu čempions, bet kopumā Francijas piloti dominējuši jau kopš 2004.gada, kad deviņus titulus pēc kārtas izcīnīja viņa slavenais tautietis Sebastjans Lēbs.

Šajā WRC sezonā tiks aizvadīti 14 posmi.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu