Aizsardzības ministrija nākamgad būtiskus ieguldījumus veiks infrastruktūrā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Aizsardzības ministrs Artis Pabriks
Aizsardzības ministrs Artis Pabriks Foto: Ieva Makare/LETA

Aizsardzības ministrija (AM) nākamgad būtiskus ieguldījumus veiks infrastruktūrā, intervijā laikrakstam "Diena" atklājis aizsardzības ministrs Artis Pabriks (AP).

"Varam ielikt naudu ieročos un bruņojumā, bet, ja mums nav vezumnieku, treniņa vietu, bāzu un ekipējuma, nevaram tālāk attīstīties. Nākamajā gadā šajā virzienā ir paredzēts daudz līdzekļu ieguldīt," skaidrojis ministrs.

Kā piemēru Pabriks minējis zemessargus un jaunsargus Liepājas pusē, kuriem ir jātērē stundas, lai aizbrauktu uz šautuvi. Viņš ir pārliecināts, ka Liepājas zemessargiem un jaunsargiem ir jābūt pieejamākām iespējām trenēties šaušanā.

Ministrs arī norādījis uz jaunu militāro poligonu nepieciešamību. "Jābūt reģionālajam izvietojumam. Ādažu poligons, kas ir viens no labākajiem Ziemeļeiropā, ir pārslogots. Mums vajag papildu poligonu Alūksnē, Latgalē un Kurzemē," intervijā laikrakstam uzsvēris Pabriks.

Tāpat viņš ir nobažījies par to, ka NATO karavīri no Kanādas Latvijā aizvien ir spiesti dzīvot teltīs.

Ministrs intervijā laikrakstam atkārtojis jau iepriekš pausto, ka finansējums, kas ir līdzvērtīgs 2% no iekšzemes kopprodukta, aizsardzības nozarei nav pietiekams. "No klasiskās aizsardzības lietām mēs ar saviem 2% nekādi nevaram tikt galā ar pretgaisa aizsardzību, krasta aizsardzību. Tās ir pretraķešu aizsardzības sistēmas, jo to iegādei ir nepieciešams ilgs laiks un arī daudz līdzekļu. Pretgaisa aizsardzībā mums nav tādu līdzekļu," norādījis Pabriks.

"Vairākkārt esmu paudis, ka ir jāvirzās uz vairāk nekā 2%, jo 2% ir tikai tāds nosacīts minimums mūsu drošībai, ar ko mēs virkni lietu nemaz nevaram nosegt," pārliecināts aizsardzības ministrs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu