Singapūrā atklāts debesskrāpis, kas izaicina gravitāciju (6)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Instagram/timgriffithphoto

Raugoties no fizikas viedokļa, debesskrāpji varētu šķist mūsdienu inženierijas sasniegums, taču kāds arhitektūras brīnums ir pārspējis visus līdz šim uzceltos torņus - jaunatklātais Singapūras debesskrāpis teju vai izaicina gravitācijas likumus. 

No attāluma vērojot, jaunais Singapūras tornis līdzinās jebkuram parastam debesskrāpim, taču, pieejot tuvāk, atklājas pabaisa aina. Torņa vidū ir atstāts gandrīz vai tukšs posms, kur ierīkotas gaisa terases un atpūtas zona, bet pati celtnes augšējā daļa balstās vien uz šauras ēkas daļas un divām paprāvām kolonnām.  

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kohn Pedersen Fox (KPF) (@kohnpedersenfox) on

Ēkas autori ir Ņujorkas arhitektu birojs "Kohn Pedersen Fox", kas neparasto dizainu raksturo kā "ilgtspējīgo urbānismu", vēsta britu medijs CNN. Ēkas neparastās formas iemesls ir Singapūras jaunā zaļās ainavas aizstāšanas politika. Tas nozīmē, ka arhitektiem ēkas dizainā ir jāiekļauj vismaz viena publiski pieejama zaļā zona, kas ir tikpat liela kā teritorija, kas upurēta ēkas būvniecībai. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @timgriffithphoto on

Jaunceltnē atrodas "Kohn Pedersen Fox" arhitektu biroja Singapūras nodaļa, kas šobrīd strādā pie Singapūras lidostas celtniecības un tās plānošanas. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @timgriffithphoto on

Komentāri (6)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu