"Demo skapī" šonedēļ - "Panti", Tom Simo un "I Am Memories"

Jānis Žilde
, Galvenā redaktora vietnieks
CopyDraugiem X Whatsapp
Nikolaja Sabļina solo projekt “I Am Memories”
Nikolaja Sabļina solo projekt “I Am Memories” Foto: Ekrānuzņēmums

Pēc jauno mūziķu platformas - sadaļas "Demo skapis" atvēršanas, kas atjaunota ar Sabiedrības integrācijas fonda programmas atbalstu, katru nedēļu saņemam jaunus pieteikumus. Lūk, šīs nedēļas apkopojums - "Panti", Tom Simo un "I Am Memories".

Panti "Putni pie loga"

Pašmāju hiphopa mūzikā sevi piesaka pavisam nesen, šā gada sākumā izveidojusies apvienība "Panti". Grupā spēkus apvienojuši hiphopa mākslinieki Andrejs Irbe un Madars Kalnītis (projekts "An Madis") un grupas "MmD" solists Oskars Bērziņš (attēlā).

"Radošo meklējumu un muzikālo eksperimentu rezultātā, esam atraduši savstarpēju mijiedarbību," raksta apvienība.

Panti (Oskars Bērziņš)
Panti (Oskars Bērziņš) Foto: No personīgā arhīva

Jaunās dziesmas "Putni pie loga" vēstījums ir ietverts pirmā panta pirmajā rindiņā - “Tik daudz mirkļu mēs bieži izniekojam...” Protams, mākslinieki aicina šos mirkļus neizniekot.

Dziesmas mūzikas autors ir bītmeikers Chiko Beats. Ģitāras partiju iespēlējis Oskars Bērziņš.

Muzikāli grupa seko jau ierastām tradīcijām - Gustavo, Pikaso (Jānis Lipšāns).

Noklausies dziesmu "Putni pie loga". 

 

Tom Simo "Tālumā"

Popmūzikā ar debijas singlu sevi piesaka 17 gadus vecais mūziķis un dziedātājs no Saldus Toms Samsons, kurš izvēlējies skatuves vārdu Tom Simo

Šobrīd jaunais mākslinieks apgūst populāro un džeza mūziku Liepājas Mūzikas, mākslas un dizaina vidusskolā (Liepājas Mūzikas, mākslas un dizaina vidusskola) Liepājā, kā arī jau ieguvis nelielu skatuves pieredzi koncertuzvedumā "Sapinušies Troļļos un vēl..." ar Liepājas Melngaiļskolas bigbendu un solistiem Zani Dombrovsku un Ralfu Eilandu.

Jaunā dziesma ieturēta moderna R&B stilā. Par skanējumi parūpējies viens no grupas "Rock n’ Berries" dalībniekiem Jānis Narbuts un ģitārists Gints Purgailis. Dziesmas pēcapstrādē piedalījies Dzintars Vītols. 

Kompozīcijas vārdu un mūzikas autors ir pats Toms.

“Man ir prieks un gandarījums, ka tas beidzot ir izdarīts. Ilgās stundas, meklējot pareizās domas galvā, izlikt uz klavierēm ir atmaksājušās. Dziesma ir par emocijām, par sapņiem, vilšanos un nepadošanos. Katram šī dziesma stāstīs savu stāstu. Ceru, ka šī kompozīcija, katram radīs sava veida pārdomas un klausīties to vēl un vēl,” par dziesmu saka pats autors.

Tom Simo (īstajā vārdā Toms Samsons)
Tom Simo (īstajā vārdā Toms Samsons) Foto: publicitātes

“Pirmoreiz Tomu dzirdēju trīs gadus atpakaļ, kādā no jauno vokālistu konkursiem, kur sēžot žūrijā, jau toreiz sapratu, ka vēlos kādu muzikālu sadarbību ar šo daudzsološo solistu. Un tālāk viss bija vienīgi laika un labas muzikālās idejas jautājums,” tā par Tomu Samsonu saka producents Gints Purgailis. Savukārt Jānis Narbuts stāsta, ka ir bijis ļoti interesanti strādāt ar jaunu mākslinieku, kuram ir savs redzējums oriģinālmūzikā, bet vēl nav izveidojies rokraksts. “Toms ir talantīgs un ļoti perspektīvs Latvijas mūzikas dzīves dalībnieks. Kopā esam radījuši lielisku dziesmu un ticam, ka Tomam izdosies ar to likt par sevi manīt un iekrist klausītāju ausīs!” 

Noklausies dziesmu "Tālumā".

 

I Am Memories "In The Wind"

Viegli piesmacis vokāls Džona Meijera manierē, ģitāras, bass, bungas - tā izklausās jaunā mūziķa Nikolaja Sabļina solo projekta “I Am Memories” jaunais skaņdarbs "In The Wind" ("Vējā").

Dziesma sarakstīta atrodoties Nīderlandē. Ieraksts veikts mājas apstākļos. Mūzikas un teksta autors ir pats Nikolajs Sabļins. Dziesmas producents ir Andi Vax - Ukrainā dzīvojošs mūzikas producents, kurš veicis arī dziesmas apstrādi.

Dziesmas video filmēts vienā kadrā Amsterdamā. Video operators Oskars Paeglis.

Noklausies dziesmu.

Mediju atbalsta fonda ieguldījums no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem. 

Par materiāla saturu atbild SIA "TVNET". Saturu veidoja Jānis Žilde. 

Foto: #SIF_MAF2019
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu