Megvairs kļūst par dārgāko futbola aizsargu pasaulē

LETA/DPA
CopyDraugiem X Whatsapp
Herijs Megvairs
Herijs Megvairs Foto: Reuters/ScanPix

Lesteras "City" nu jau bijušais futbolists Herijs Megvairs pēc pārejas uz citu Anglijas futbola premjerlīgas klubu Mančestras "United" kļuvis par dārgāko aizsargu pasaulē.

(Papildināts viss teksts.)

Kā ziņo klubs, līgums ar 26 gadus veco futbolistu noslēgts uz sešiem gadiem ar iespēju to pagarināt uz vēl vienu sezonu. "Tas ir neticami," kluba mājaslapā citēts futbolists. "Esmu patiesi lepns būt šeit tik lielā klubā. Tāpēc nevaru vien sagaidīt, kad varēšu uzsākt darbu. Tāpat ceru, ka gaidāmā sezona izvērtīsies veiksmīga, jo esmu apņēmies palīdzēt komandai ar savu labāko sniegumu."

Mančestras vienība līguma detaļas neatklāj, taču britu mediji pagājušajā nedēļā ziņoja, ka Lesteras "City" komanda par darījumu saņemšot 80 miljonus sterliņu mārciņu (apmēram 87 miljonus eiro).

"Šobrīd komandas sastāvs ir gana jauns, un mums ir lielas ambīcijas," atklāja aizsargs. "Mums ir jāsāk uzvarēt trofejas, jo arī treneris vēlas, lai komanda sajustu uzvaras garšu. Tā dos lielāku pārliecību, kas noteikti noderēs visiem spēlētājiem."

Arī komandas treneris Ūle Gunnars Sūlšērs bija apmierināts ar vienības jaunieguvumu. "Herijs ir viens no labākajiem balsta aizsargiem šodienas futbolā. Viņš lieliski lasa spēli, kā arī viņa klātesamība laukumā vienmēr ir jūtama," teica speciālists. "Herijs spēj palikt mierīgs arī augsta stresa situācijās. Viņš lieliski iederēsies komandas sastāvā gan laukumā, gan ārpus tā."

Iepriekš dārgākais aizsargs pasaulē bija Matjiss de Lihts, kurš no Amsterdamas "Ajax" uz Turīnas "Juventus" pārgāja par 75 miljoniem eiro, plus 10,5 miljoniem bonusos. Pērn janvārī de Lihta tautietis Virdžils van Deiks no "Southampton" uz "Liverpool" devās par 75 miljoniem mārciņu.

Megvairs futbolista karjeru sāka Šefīldas "United" komandā, kuru pārstāvēja no 2011. līdz 2014.gadam. Vēlāk viņš trīs sezonas pavadīja Hallas "City" komandā, bet pēdējos divus gadu spēlēja Lesterā, kur iepriekšējā sezonā 31 premjerlīgas mačā guva trīs vārtus.

Megvais Anglijas izlasē laukumā bijis 20 mačos, atzīmējoties ar vieniem gūtiem vārtiem.

Angļu aizsargs kļuvis par Mančestras "United" trešo pirkumu šajā vasarā. Komandas rindas papildinājuši aizsargi Ārons Van-Bisaka un Denjels Džeimss, kuri pārgāja attiecīgi no Londonas "Crystal Palace" un Svonsī "City".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu