Viņķele prezidentam apliecina, ka e-veselība kļūs par efektīvu rīku

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Veselības ministre Ilze Viņķele
Veselības ministre Ilze Viņķele Foto: Valsts kanceleja

Veselības ministre Ilze Viņķele, tiekoties ar Valsts prezidentu Egilu Levitu, apliecināja, ka Veselības ministrija (VM) strādā pie tā, lai panāktu, ka e-veselība kļūtu par efektīvu rīku, kas palīdzētu gan ārstiem, gan pacientiem, informēja Valsts prezidenta kancelejā.

Turpinot sarunu loku ar valdības ministriem, Levits tikās ar Viņķeli, lai pārrunātu jautājumu loku, kas vērsts uz veselības nozares sistēmisku sakārtošanu un tālredzīgas politikas veidošanu, pavēstīja kancelejā.

Abas puses pārrunāja medicīnas un sociālās aprūpes pakalpojumu klāstu un ar to saistīto problemātiku Latvijas slimnīcās. Abas puses iestājās, ka sabiedrības nevienlīdzība veselības aprūpē ir mazināma.

Levits ar Viņķeli pārrunāja arī vidējā un ilgtermiņa iespējas nodrošināt veselības aprūpes iestādes ar medicīnisko personālu, kā arī nozares speciālistu atalgojuma jautājumu.

Valsts prezidents un veselības ministre pārrunāja arī sabiedrības veselības politiku un sabiedrības uzvedības modeļu maiņas nepieciešamību, veicinot veselības profilaksi un veselīga dzīvesveida paradumus, informēja Valsts prezidenta kancelejā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu