ES iedzīvotāji par bloka lielāko problēmu joprojām uzskata migrāciju (2)

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/LETA

Migrācija joprojām ir lielākā problēma, ar kuru jāsaskaras Eiropas Savienībai (ES), liecina pirmdien publicēti ES pilsoņu aptaujas rezultāti. Vienlaikus vairāk nekā jebkad agrāk ES pilsoņi satraukušies par klimata pārmaiņām.

Vairāk nekā trešdaļa respondentu par galveno ES problēmu atzina cilvēku plūsmu starp valstīm. Tāds viedoklis bija 34% respondentu, kas ir par sešiem procenta punktiem mazāk nekā 2018.gada nogalē, liecina jaunākā Eirobarometra aptauja.

Otrajā vietā pirmo reizi ierindotas klimata pārmaiņas, kuras par bloka lielāko problēmu atzinuši 22% aptaujāto. Tas ir par pieciem procenta punktiem vairāk nekā līdzīgā tūkstoš cilvēku aptaujā pagājušā gada nogalē.

Ekonomikas stāvoklis, dalībvalstu finanses un terorisms dalīja trešo vietu. Katru no šīm problēmām par lielāko ES darba kārtībā atzina 18% respondentu.

Klimata pārmaiņas visvairāk satrauc cilvēkus Dānijā, Zviedrijā, Somijā un Īrijā. Šajās valstīs klimata pārmaiņas bija visbiežāk minētā problēma, ar ko jāsaskaras ES.

21 ES dalībvalstī par nopietnāko problēmu respondenti nosauca migrāciju. Lielākais aptaujas dalībnieku, kuru vērtējumā migrācija ir ES nopietnākā problēma, īpatsvars bijis Maltā, Čehijā, Igaunijā, Slovēnijā un Nīderlandē.

Pēc Eiropas Komisijas pasūtījuma aptauja tiek veikta divas reizes gadā.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu