Ostapenko uzveic Francijas pirmo raketi (1)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Aļona Ostapenko
Aļona Ostapenko Foto: Reuters/ScanPix

Latvijas tenisiste Aļona Ostapenko naktī uz otrdienu (pēc Latvijas laika) izcīnīja uzvaru Toronto WTA "Premier 5" turnīra pirmās kārtas mačā, pārspējot francūzieti Karolīni Garsiju ar rezultātu 6-3, 6-3.

(Papildināta informācija par Ostapenko potenciālajām pretiniecēm otrajā kārtā.)

Ostapenko patlaban pasaules rangā atrodas 83. pozīcijā (rekords 5. vieta), bet Garsija ieņem 22. vietu (rekords 4. pozīcija). Abas sportistes līdz šim savā starpā vēl nekad nebija spēkojušās.

Toronto turnīra otrajā kārtā Ostapenko tiksies ar krievieti Anastasiju Pavļučenkovu (WTA 44.) vai baltkrievieti Arinu Sabaļenku (WTA 9.).

Latvijas tenisiste par Toronto turnīra otrās kārtas sasniegšanu nopelnījusi 14 920 dolāru naudas balvu un 60 reitinga punktus. Ostapenko pirmo reizi karjerā pārvarējusi šī turnīra pirmo kārtu.

Ostapenko mačā pret Gasiju izpildīja 7 eisus jeb neatsitamās serves, taču pieļāva arī 12 dubultkļūdas. Tikmēr francūzietei bija 3 eisi un 3 dubultkļūdas.

Spēles sākumā Ostapeko izvirzījās 2-1 vadībā un ceturtajā geimā pie savas serves ieguva 40:15 pārsvaru, taču tas tika pazaudēts. Latvijas tenisiste turpinājumā nokļuva iedzinējas lomā ar 2-3.

Ostapenko izdevās atspēlēties, pirmā seta beigu daļā viņa pat guva 9 punktus pēc kārtas. 

Otrajā setā Ostapenko pie savas serves nenoturēja 30:0 pārsvaru un nokļuva iedzinējas lomā ar 1-2. Tomēr turpinājumā Latvijas tenisiste spēlēja pārliecinoši, uzvarot četrus geimu pēc kārtas.

Ostapenko šajā turnīrā iepriekšējos trīs gadus pēc kārtas apstājās jau pirmajā kārtā, tikmēr Garsija ir iepriekšējo divu gadu ceturtdaļfināliste.

Abas tenisistes pirms došanās uz Toronto piedalījās turnīrā Jūrmalā, kur Ostapenko zaudēja pirmajā kārtā, bet Garsija cieta neveiksmi otrajā mačā.

Turnīrā piedalīsies arī Latvijas pirmā rakete Anastasija Sevastova (WTA 11.), kurai pirmajā kārtā paredzēta spēle ar ķīnieti Šuai Džanu (WTA 35.).

Abas savā starpā iepriekš tikušās četras reizes, trīs dueļus uzvarot Sevastovai. Piektā divcīņa paredzēta otrdien ne agrāk par plkst. 18.00.

Iepriekš bija paredzēts, ka Sevastova spēkosies ar ukrainieti Ļesju Curenko, taču viņa elkoņa traumas dēļ atsaukusi dalību turnīrā.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu