Marokas karaflote izglābj 424 migrantus ceļā uz Spāniju (1)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: SIPA/Scanpix

Marokas karaflote svētdienas vakarā un pirmdien Vidusjūrā izglāba 424 migrantus, kuri ar vairākām laivām mēģināja nokļūt Spānijā, un aizveda viņus atpakaļ uz Maroku, pirmdien pavēstīja ziņu avots Marokas bruņotajos spēkos.

Daži no izglābtajiem bija "sliktas veselības stāvoklī" un saņēma pirmo palīdzību uz Marokas krasta apsardzes kuģiem, bet pēc tam tika nogādāti uz ostām Marokas ziemeļos, sacīja ziņu avots.

Lielākā daļa šo migrantu bija no Āfrikas valstīm uz dienvidiem no Sahāras tuksneša.

Starp izglābtajiem bija 16 bērni un 53 sievietes.

Migrantu skaits, kas pa Vidusjūru sasniedz Spāniju, pēdējā laikā ir samazinājies par apmēram 30%. Šī gada pirmajā pusē Spāniju sasniedza 10 475 migranti, bet 2018.gada pirmajā pusgadā – 15 075, liecina Starptautiskās migrācijas organizācijas (IOM) dati.

Šī gada pirmajā pusgadā vairāk nekā 200 cilvēku gāja bojā vai pazuda bez vēsts šādu braucienu laikā.

Eiropas Savienība (ES) pērn piešķīra Marokai 140 miljonus eiro kā atbalstu centieniem ierobežot cilvēku kontrabandu un nelegālo migrāciju.

Spānijas premjerministrs Pedro Sančess jūlija beigās laikrakstā "El Pais" atzinīgi novērtēja "Marokas varas iestāžu centienus" ierobežot migrāciju.

Maroka ir paziņojusi, ka tā pērn apturējusi 89 000 "nelegālas imigrācijas mēģinājumu", tai skaitā 29 000 mēģinājumu šķērsot Vidusjūru.

Cilvēktiesību organizācijas Marokā gan bieži nosoda migrantu masveida aizturēšanas un viņu piespiedu pārvietošanu uz valsts dienvidiem.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu