Iekšlietu ministrs sašutis par budžeta samazinājumu iekšlietu nozarei (6)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Sandis Ģirģens
Sandis Ģirģens Foto: Valsts kanceleja

Iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens (KPV LV) sašutis par budžeta samazinājumu iekšlietu nozarei, kas tuvākajos gados kritīsies par 48 miljoniem eiro, jo viņaprāt tam būtu jābūt tikpat lielam kā aizsardzības nozarei atvēlētam, proti, līdz 600 miljoniem eiro.

Intervijā LTV raidījumam "Rīta Panorāma" ministrs atgādināja, ka ar Iekšlietu ministrijas budžetu, kas ir zem 400 miljoniem eiro, iekšlietu nozare nevar izdzīvot, jo jau tagad tai pietrūkst ekipējuma, tehnikas un arī algas.

"2019.gadā bez Eiropas Savienības fondu līdzfinansējuma Iekšlietu ministrijas budžets bija tuvu 402 miljoniem eiro, bet tuvākajiem diviem gadiem kritums būs ļoti dramatisks - aptuveni 48 miljoni eiro. 2021.gada ietvaros plānotais budžets sasniegs 354 miljoni eiro. Būtu jāpanāk, ka iekšlietu nozares budžets palielinās līdz 500 vai 600 miljoniem eiro," sacīja ministrs.

Ģirģens salīdzināja Aizsardzības ministrijai atvēlēto budžetu ar Iekšlietu ministrijas un atzina, ka tā ir netaisnīga atšķirība, jo viņaprāt Latvijā jautājums par drošības stiprināšanu ir jāskata kopīgi, proti, "tikpat svarīga ir ārējā drošība, cik iekšējā."

"Salīdzinot ar mūsu kaimiņiem Lietuvu un Igauniju, mēs iekšējās drošības stiprināšana atpaliekam, jo piemēram, Igaunijā iekšlietu nozarei atvēl 500 miljonus eiro, bet Lietuvā gandrīz 800 miljonus. Manā izpratnē valsts suverenitāte ir atkarīga no tā, cik spēcīga ir ārējā un iekšējā drošība," sacīja ministrs.

Viņš noteikti atbalsta finansējuma palielināšanu Aizsardzības ministrijai, bet nevēlas, ka tāpēc iekšlietu nozare nonāk pabērna lomā. "Es neesmu piedāvājis tādus risinājumus, ka naudu iekšlietu nozarei vajag tūlīt, gluži pretēji, vēlos ar koalīcijas partneriem par to runāt, lai atrastu labākos veidus pakāpeniskai naudas palielināšanai," piebilda ministrs.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu