Kekalainens: Merzļikins Eiropā bija zvaigzne. Redzēsim, vai viņš to spēs arī NHL

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Elvis Merzļikins
Elvis Merzļikins Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas hokeja izlases vārtsargs Elvis Merzļikins kļuva par zvaigzni Eiropā, tāpēc būs interesanti redzēt, kā viņam veiksies Nacionālajā hokeja līgā (NHL), intervijā "The Athletic" sacīja Kolumbusas "Blue Jackets" ģenerālmenedžeris Jarmo Kekalainens.

Pēdējos gados "Blue Jackets" pirmais vārtsargs bija Krievijas hokejists Sergejs Bobrovskis, kurš šovasar noslēdza septiņu gadu līgumu ar Floridas "Panthers", kļūstot par NHL otro vislabāk pelnošo vārtsargu. 

Nākamsezon par "Blue Jackets" pirmā vārtsarga lomu cīnīsies Merzļikins un Somijas hokejists Jonass Korpisalo, kuram jau ir vairāku NHL sezonu pieredze, kamēr Latvijas ripu ķērājam gaidāma debija pasaules spēcīgākajā līgā.

"Korpisalo ir pacietīgi gaidījis savu iespēju, un viņam tā tiks dota," sacīja Kekalainens.

"Merzļikins ilgāku laiku palika Eiropā, tāpēc ka viņš tur bija liela zvaigzne. Redzēsim, vai viņš to spēs paveikt arī NHL," teica "Blue Jackets" ģenerālmenedžeris.

Kekalainens uzsver, ka neviens no abiem vārtsargiem šobrīd nav izteikts pirmais numurs, tāpēc abiem tiks dota iespēja sevi pierādīt.

"Lielākā daļa pirmo vārtsargu karjeras sākumā bijuši otrie numuri. Šiem puišiem ir pa spēkam kļūt par pirmo numuru."

25 gadus vecais Korpisalo bija "Blue Jackets" otrais vārtsargs aiz Bobrovska. Somijas hokejists pagājušajā sezonā NHL aizvadīja 27 spēles, vidēji ielaida 2,95 vārtus un atvairīja 89,7% pretinieku metienu.

Savukārt Merzļikins, kurš patlaban arī ir 25 gadus vecs, pagājušajā sezonā Šveices augstākās līgas komandā "Lugano" regulārajā čempionātā 43 spēlēs caurmērā kapitulēja 2,44 reizes un kopumā atvairīja 92,02% metienu. 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu