ES atvērta sarunām par "Brexit", bet vienošanos nepārskatīs

LETA/AP
CopyLinkedIn Draugiem X
Boriss Džonsons
Boriss Džonsons Foto: AP/Scanpix

Eiropas Savienība (ES) apliecinājusi, ka tās durvis ir atvērtas, ja Lielbritānijas premjerministrs Boriss Džonsons vēlēsies runāt par viņa valsts izstāšanos no bloka, vienlaikus uzsverot, ka Lielbritānijas un ES "Brexit" vienošanās nevar tikt pārskatīta.

Eiropas Komisijas (EK) preses sekretāre Annika Breitharta otrdien sacīja, ka "Brexit" vienošanās ir "labākā iespējamā vienošanās", kādu Lielbritānija var panākt.

Džonsons solījis, ka Lielbritānija ES pametīs ar vienošanos vai bez, raisot bažas pa bezvienošanās "Brexit" draudiem ar plašām negatīvām sekām.

Britu premjers norādījis, ka vienošanās pa tā dēvēto pagaidu risinājumu, lai nodrošinātu netraucētu preču plūsmu starp ES dalībvalsti Īriju un Apvienotajā Karalistē ietilpstošo Ziemeļīriju sasaista viņa valsti ar ES tirdzniecības noteikumiem, paužot pārliecību, ka pagaidu vienošanās klauzula no "Brexit" vienošanās ir jāsvītro.

Breitharta sacīja, ka Brisele ir pieejama, ja Lielbritānija "vēlas risināt sarunas un viest skaidrību par tās nostāju detalizētāk".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu