Leipcigas zooloģiskajā dārzā lauvene apēd savus mazuļus (6)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Leipcigas zooloģiskais dārzs

Tikai trīs dienas šķīra Leipcigas zooloģiskā dārza darbiniekus un apmeklētājus no divkāršas sajūsmas līdz šausmu pilnam vilšanās brīdim. Pagājušo piektdien piecus gadus vecā lauvene Kigali pasaulē laida divus ņiprus pēcnācējus, kas bija patiešām īsta sensācija, jo tie bija pirmie lavu pāra mazuļi Leipcigas zooloģiskajā dārzā pēdējo 15 gadu laikā.

Lepno kaķu dzimtas pārstāvju māte sākotnēji uzvedās nevainojami – nolaizīja atvases, ļāva tām nožūt, zīdīja un vismaz ārēji uzvedās mierīgi, tomēr pirmdienas vakarā sekoja drāma: kārtējās mazo kažoku laizīšanas laikā māte abus pēcnācējus apēda.

„Mēs esam šokā un nespējam to izskaidrot. Līdz šim Kigali visu darīja kā nākas,” laikrakstam „Bild” norādīja par dzīvnieku kopšanu šajā zoodārza daļā atbildīgais Jens Hirmers. Lauvēnu mātei un mazajiem līdz šim nekā nav trūcis. Zvēru kopēji tos uzraudzījuši ar novērošanas kameru 24 stundas diennaktī.

To, kādēļ lauvēnu māte tā rīkojās, visdrīzāk, tā arī neizdosies noskaidrot, jo abu apēsto dzīvnieku ķermeņus vairs neizdosies izpētīt. Zoodārza pārstāvji norāda, ka tā tomēr mēdzot notikt, it īpaši ar pirmdzimtajiem, ko zināmā mērā var izskaidrot ar mātes pieredzes trūkumu vai kādiem šķietamiem jaundzimušo attīstības defektiem. Šajā gadījumā zināms vien tas, ka Kigali pirms incidenta bija labi barota.

Tagad jaunā lauvene kādu laiku vēl uzturēsies „mātes istabā”, bet pēc pāris dienām atkal tiksies ar četrus gadus veco Majo – abu mazuļu tēvu.  

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu