Berlīnes jauno lidostu iecerēts atklāt 2020.gada oktobrī (1)

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Berlīnes Brandenburgas lidosta
Berlīnes Brandenburgas lidosta Foto: Ekrānuzņēmums no video

Skandāliem apvītā jaunā Berlīnes Brandenburgas lidosta tiks atklāta 2020.gada oktobrī atbilstoši pēdējām pārskatītajam grafikam, otrdien paziņoja lidostas vadītājs Engelberts Litke Daldrups.

Uzstājoties Brandenburgas federālās zemes parlamenta lidostas komitejā, Litke Daldrups paziņoja, ka tagad atklāšanas datums ir stingri noteikts. Viņš pavēstīja, ka jau veiktas sistēmu sākotnējās pārbaudes un arī citas, šobrīd notiekošās pārbaudes lidosta izies sekmīgi.

Līdzīgu optimismu par lidostas atkāšanu pauda arī lidostas uzraudzības padomes vadītājs Rainers Bretšneiders.

"Es varu ziņot, ka mēs visi esam pozitīvi iespaidoti par lidostas kompānijas un pārējo kompāniju turēšanos pie plāniem," sacīja Bretšneiders, vienlaikus atzīstot, ka vēl ir daudz darāmā.

Lidostu Berlīnes dienvidaustrumos sākotnēji bija paredzēts atklāt jau 2011.gadā. Nākamais atklāšanas datums bija ieplānots 2012.gadā, tomēr tas tika atcelts pāris nedēļas pirms ceremonijas situācijā, kad avioreisu biļetes jau bija pārdotas. Pēc tam lidostas atklāšanas datums ticis pārcelts vēl vairākas reizes.

Lidostu turpinājušas vajāt neveiksmes un skandāli: pārāk smags jumts, nepilnīgas ugunsdrošības durvis un dūmu novadīšanas sistēmas, bankrotējuši piegādātāji un kukuļņemšanā pieķerti darbinieki.

Lidosta tika iecerēta 1992.gadā īsi pēc Vācijas atkalapvienošanās, taču sliktā plānošana un defekti konstrukcijā atkal un atkal likuši pārcelt tās atklāšanu. Izmaksas pieaugušas no aptuveni viena miljarda eiro, kas tika aplēsts 1995.gadā, līdz vairāk nekā septiņiem miljardiem šobrīd.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu