Kas jauns futbolā? Runā Kreipāns: jau pa "interešu klubiņiem"?

Anatolijs Kreipāns
CopyDraugiem X Whatsapp
RFS
RFS Foto: fkrfs.lv

2 - 4 - 1 - 3. Tas nav jauns spēlētāju izvietojums futbola laukumā, komandai spēlējot mazākumā. Tā neilgi pirms trešā riņķa beigām izskatās Latvijas "Optibet" futbola virslīgas turnīra tabula. Tikai tagad sāk iezīmēties komandu izvietošanās "interešu klubiņos" jeb iespēju līmeņos, kaut gan arī šis 2 - 4 - 1 - 3 nebūt vēl nav akmenī iecirsts. Paskatīsimies, kā turnīra tabula izskatīsies kaut vai vēl pēc 3-4 spēļu kārtām...

Vai RFS komandai arī šosezon sākusies rudens krīze?

RFS izdevās punktu skaita ziņā panākt līderi un čempionu "Riga FC" (čempionu un FK "Ventspils" spēle tika pārcelta uz 18. septembri un tas ir tikai loģiski, jo šonedēļ abām komandām jāspēlē UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas 3. kārtā un kaut neliela pauzīte abām ir nepieciešama), taču savu pēdējo uzvaru Daugavpilī ar 1:0 RFS burtiski izmocīja, turklāt arī vienīgos vārtus mājinieki guva paši - nelaimīgā kārtā ieraidīdami bumbu paši savos vārtos... RFS nebija vislabākajā sastāvā, taču nebija arī tā, ka nespēlēja puse no pamatvirknējuma.

Iepriekšējās divās sezonās RFS komanda izgāza sezona beigu daļu - pirmajā reizē tas maksāja iekļūšanu Eiropas kausos, bet pērn tas maksāja titulu. Augusts klāt un RFS atkal "buksē"? Laiks rādīs.

Pēc vienas spēles nesteigsimies izdarīt secinājumus, turklāt jau nākamais RFS mačs uz jautājumu var atbildēt vislabāk - proti, RFS savā laukumā "Arkādijā" uzņems titula īpašnieku "Riga FC". Pērn tieši abu komandu spēle "Arkādijā" ("Riga FC" izrāva uzvaru ar 2:1) būtiski ietekmēja titula likteni un tagad vēsture var atkārtoties.

Tieši abas šīs Rīgas komandas pašreiz ir galvenās un vienīgās pretendentes uz 2019. gada Latvijas čempiones titulu. Lai neņem ļaunā pārējie, bet starp tuvākajiem sekotājiem nesaskatu pašreiz nevienu, kas varētu reāli iesaistīties šajā cīņā. Gribētos kļūdīties...

Četras nākamās komandas spēkojas par bronzas godalgām un arī 3. vietu pašreiz dala divas komandas - FK "Ventspils" un Jūrmalas "Spartaks". Ja ventspilnieki spēlē divās frontēs, tad jūrmalnieki, veikuši pārkārtojumus savās rindās (iespējama vēl arī kāda Latvijas izlases spēlētāja parādīšanās...), var koncentrēties tikai uz virslīgas “bronzas” iegūšanu. Kluba vadība un treneri labi apzinās savas pašreizējās iespējas un uzskata, ka trešo vietu "Spartaks" var iegūt, bet spēkosies par titulu - tas laikam vēl nav "pa zobam". Būs interesanti redzēt, kāds būs "Spartaks" un tā apetīte, kad ierindā atgriezīsies visi savainotie (pēdējā mačā ar FK "Metta" vēl nebija ne Zalaka, ne Ennina, ne Ali Barī, tikai uz maiņu izgāja Šarpentjē, citu iemeslu dēļ nespēlēja Freimanis un Smirnovs).

Tikai par par vienu punktu no trešās vietas atpaliek "Valmiera Glass ViA" un par trim punktiem FK "Liepāja", kuras iepriekšējā kārtā tikās savā starpā. Valmierieši savā laukumā uzvarēja ar 2:1, pierādīja, ka komanda sezonas gaitā kļūst tikai spēcīgāka un padarīja drūzmēšanos turnīra tabulas vidusdaļā vēl lielāku.

Liepājniekiem atkal nebija sastāvā J. Ikaunieka - vispirms bija neliels savainojums, bet tad treneris Aleksandrs Starkovs izteicās, ka Jānis nav pietiekami labā sportiskā formā un tāpēc pašreiz ir malā.

Iespējams, ka liepājnieku sniegumu ietekmēja (emocionālā ziņā) arī izkrišana no Eiropas līgas, taču potenciāls šai komandai ir pietiekami liels, lai reāli spēkotos par bronzas medaļām. Kur pieskaitīt FK "Jelgava"? Punktu skaita ziņā jelgavnieki atrodas tuvāk pēdējām divām komandām, taču arī līdz 6. vietai ir tikai pieci punkti, savukārt snieguma ziņā pēdējās spēlēs jelgavnieki ir tuvāk kvartetam, kas spēkojas par "bronzu". BFC "Daugavpils" un FK "Metta" pašreiz cenšas "aizķerties" 8. vietā, lai izvairītos no pārspēlēm ar komanda.lv 1. līgas vicečempioniem, taču abas skatās arī augstāk.

Daugavpils komandas rindās notikušas ievērojamas pārmaiņas, klāt nākušie spēlētāji nav sliktāki, ko komanda apliecināja jau minētajā mačā ar RFS, kurā varēja iegūt punktu. Tomēr tieši tagad tās pirmais uzdevums ir saglabāt 8. vietu. Uz kuru pusi dosies FK "Jelgava" - to redzēsim jau pēc 3-4 nākamajām spēlēm. Daudzi droši vien pasmīnēja, kad vēl pirms mača ar liepājniekiem FK "Jelgava" prezidents Māris Peilāns intervijā LTV7 izteicās, ka komandas mērķis šosezon tik un tā ir tikt Eiropas kausu zonā. Pēc joka tas neizklausījās. Protams, vēl jau paliek iespēja tikt starp Eiropas kausu dalībniekiem Latvijas kausa izcīņā (turklāt fināls notiks Jelgavā...), taču diezin vai tā bija domāts - tā vien liekas, ka komandu izvietošanās "shēma" turnīra tabulā drīz atkal mainīsies...

Aptauja: nosaki futbola virslīgas jūlija skaistāko vārtu autoru

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu