Četri padomi interesantāku fotogrāfiju uzņemšanai tūrisma apskates objektos (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Huawei

Vasara ir laiks, kad dodamies garākos atvaļinājumos un kopā ar ģimeni vai sev tuvajiem steidzam apskatīt Latvijas skaistākās vietas. Katram no mums tās ir savas, taču bieži vien var gadīties, ka līdz ar mums kādu apskates vietu vai dabas objektu vēlas apmeklēt arī prāvs citu atpūtnieku pulciņš. Tādēļ Huawei eksperti “Undiscovered Latvia” projekta ietvaros apkopojuši vērtīgus padomus, kā uzņemt interesantāku fotogrāfiju populāros tūrisma objektos.

Izvēlies pareizo laiku

Bieži vien Latvijas skaistākās vietas un tūrisma objekti kļūst visapmeklētākie ap pusdienas laiku vai dienas vidu, kad saule silda visspožāk un diena sasniegusi savu pilnbriedu. Tad arī atpūtnieki steidz apmeklēt Latvijas ezerus, pilis, parkus, virsotnes un citas skaistas vietas. 

Foto: Huawei

Lai uzņemtu skaistu fotoattēlu, kas nav fonā pārpildīts ar iespējamajiem atpūtnieku pūļiem, vislabāk izvēlēties laikus, kad apmeklētāju konkrētajā vietā ir vismazāk. Labākie laiki, kad iespējams uzņemt neparastu fotogrāfiju, ir agrs rīts, tieši pēc saullēkta, kā arī vakars – brīdi pirms saulrieta. Tieši tad iespējams arī vērot interesantas gaismas un objektu saspēles dabā, kas sniegs pavisam jaunu skatījumu uz konkrēto vietu.

Bruņojies ar pacietību

Bieži vien, apmeklējot kādu Latvijas vietu, vēlamies iemūžināt to ar sava tālruņa fotokameru, taču to izdarīt pēc iespējas ātrāk, nenogaidot īsto mirkli. Būtu svarīgi atcerēties, ka pat pāris sekunžu starpība bildes uzņemšanā var sniegt pavisam jaunu perspektīvu – garām lidojošs putns,  krāsains tauriņš vai, kas zina, iespējams, kāds meža dzīvnieks tieši tajā mirklī nodomās šķērsot blakus esošo pļavu, kas vainagosies ar unikālu foto, ar kuru pēc tam lepoties sociālajos tīklos.

Virzies prom no ierastā ceļa

Visbiežāk, apmeklējot dabas vai tūrisma objektus, izvēlamies ceļu, pa kuru ir visvieglāk un tuvāk piebraukt ar mašīnu, taču pavisam jaunus iespaidus ir iespējams gūt, izvēloties sev neierastu transporta līdzekli. Piemēram, tiem, kas raduši ceļot ar mašīnu, interesanti liksies uz dienu būt pasažiera lomā un izbaudīt Latvijas dabas skatus kā pasažierim autobusā. Labs risinājums ir arī velotūrisms, savukārt asu izjūtu cienītājiem patiks traukties pa Latvijas ceļiem ar motociklu. Izvēloties sev neierastu pārvietošanās līdzekli, mēs palīdzam prātam pavērties uz lietām no cita skatupunkta, pievēršot uzmanību neparastām detaļām, kas noteikti taps iemūžinātas arī ar fotokameras objektīvu.

Izvēlies neparastus leņķus

Tāpat kā īstais laiks fotogrāfiju uzņemšanā, tā arī īstais leņķis ir bezgala svarīga lieta, ja vēlamies iziet no ierastajiem rāmjiem un atklāt jaunu perspektīvu, vienalga, vai tas būtu piemājas dārzs, kāpas pie jūras vai meža dzīles. 

Foto: Huawei

Neparastu leņķu izvēlē palīdzēs fokusēšanās uz apkārt esošajiem priekšmetiem un lietām; piemēram, pastaigājoties pa vecpilsētas ielām, uzmanību varam pievērst antīkajiem logu rāmjiem vai durvīm, kas var pastāstīt interesantus stāstus par pilsētas vēsturi. Savukārt, pie dabas esot, fotografēt var mēģināt, izvēloties kāda dabas objekta prizmu – kokus, ziedus, vai krastā izskalotus gliemežvākus un akmeņus.

Par “Undiscovered Latvia”:

“Undiscovered Latvia” kampaņas mērķis ir aicināt atklāt vēl neiepazītas vietas mūsu pašu mājās, Latvijā, kā arī mudināt ikvienu fotografēšanas entuziastu parādīt savu talantu un piedalīties mobilās fotogrāfijas konkursā Huawei InFocus Awards 2019. Plašāka informācija par konkursu pieejama Huawei mājaslapā.

Par Huawei Consumer BG:

Huawei produkti un pakalpojumi pieejami vairāk nekā 170 valstīs, un tos izmanto trešdaļa pasaules iedzīvotāju. ASV, Vācijā, Zviedrijā, Krievijā, Indijā un Ķīnā ir izveidoti 14 pētniecības un attīstības centri. Huawei Consumer BG ir viena no trim Huawei biznesa vienībām, kas aptver viedtālruņus, datorus un planšetdatorus, valkājamās ierīces un mākoņpakalpojumus. Huawei globālais tīkls ir veidots, balstoties uz gandrīz 30 gadu ilgu pieredzi telekomunikāciju nozarē veicinot jaunākos tehnoloģiskos sasniegumus, kas veltīti patērētājiem visā pasaulē.

Sadarbībā ar Huawei Consumer BG

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu