Pēc akcīzes nodokļa likmes samazināšanās somi aktīvāk iepērk alkoholu uz "Tallink" prāmju klāja

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Paula Čurkste/LETA

Pēc “Tallink Grupp” valdes priekšsēdētāja Pāvo Nīgena vārdiem, pēc akcīzes nodokļa likmes samazinājuma alkoholam somu ceļotāji aktīvāk sākuši iegādāties grādīgos dzērienus uz prāmjiem, kas ved uz Somiju, vēsta “Postimees”.

“Protams, būtiski ir palielinājusies tirdzniecība uz prāmjiem. Arvien vairāk ceļojošo uz prāmjiem iegādājas dažādas preces, un šāds aktivitātes pieaugums vērojams kopš 1. jūlija,” sacīja Nīgens.

Tāpat jāatzīmē, ka prāmju transporta uzņēmuma “Tallink Grupp” pārvadāto pasažieru skaits šā gada jūlijā ir palielinājies par 1,2 procentiem līdz 1,24 miljoniem, kas vienlaicīgi ir lielākais pasažieru skaits mēnesī kompānijas pastāvēšanas vēsturē.

Nīgens norāda, ka tāpat jūlijā ir pieaudzis somu tūristu skaits, kas ceļo pa Igauniju, galvenokārt – ar mērķi lētāk iegādāties alkoholu. Tomēr viņš vērš uzmanību, ka jūlijs vienmēr ir bijis tūristiem iecienītākais mēnesis. Kā uzsver Nīgens, objektīvi novērtēt pasažieru plūsmu vasarā būs iespējams vien pēc oktobra.

Nīgens vērš uzmanību, ka Igaunijā būtiski pieaudzis tūristu skaits ne tikai no Somijas, bet arī no citiem reģioniem, piemēram, Āzijas, Centrālās un Dienvideiropas.

“Pasažieru skaita rekordrezultātu veicinājusi kuģu kvalitāte un flotes atjaunošana gada sākumā, lielāka uzmanības pievēršana klientu apkalpošanai un citu pakalpojumu kvalitatīvai sniegšanai, kas ļauj klientiem ceļot ar komfortu,” sacīja Nīgens.

Pasažieru skaits jūlijā pieaudzis visos maršrutos. Jauns rekords uzstādīts arī Rīgas – Stokholmas maršrutā, kur pasažieru skaits pieaudzis par 0,8 procentiem – līdz 119 398 pasažieriem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu