Basketbolists Ausējs pievienojies Jekaterinburgas "Ural"

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Artūrs Ausējs
Artūrs Ausējs Foto: Jānis Škapars/TVNET

Latvijas basketbolists Artūrs Ausējs pametis "VEF Rīga" klubu, jo pievienojies Krievijas pēc spēka otrās līgas jeb superlīgas komandai Jekaterinburgas "Ural".

Ausējs pērnajā sezonā "VEF Rīga" sastāvā tika kronēts par Latvijas čempionu, bet jau šajā sezonā viņš spēlēs kaimiņvalstī Krievijā.

Pagājušajā sezonā basketbolists VTB Vienotajā līgā, pārstāvot "VEF Rīga" rindas, 26 spēlēs vidēji izcēlās ar astoņiem punktiem. Tikmēr Latvijas-Igaunijas apvienotajā līgā viņš aizvadīja 31 maču, caurmērā izceļoties ar 11,2 punktiem, kā arī demonstrēja iespaidīgu precizitāti no tālmetienu līnijas - 39%.

Latvijas čempionāta izslēgšanas spēlēs viņa rēķinā 6,1 punkts.

Gadu pirms nonākšanas Rīgas komandā Ausējs sezonu nospēlēja Lietuvas Basketbola līgas (LKL) vienībā Pasvāles "Pieno Žvaigzdes". Savukārt pirms sezonas Lietuvā Ausējs spēlēja dažādos Latvijas klubos, bet savu debiju Latvijas valstsvienībā piedzīvoja 2017.gada vasarā.

Zīmīgi, ka iepriekš "VEF Rīga" rindas atstāja arī Andrejs Gražulis, kurš devās uz Itālijas klubu Tortonas "Bertram", bet Andris Misters karjeru turpinās Spānijas vienībā "Melilla". Tāpat leģionāru gaitās devies Artis Ate, kurš pievienojās Rumānijas komandai Napokas "U-Banca Transilvania".

Pērn par Krievijas superlīgas čempioniem kļuva "Samara" komanda, kuras rindas pārstāv arī Latvijas basketbolists Iļja Gromovs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu