"Citadeles" klientiem būs pieejams jauns maksājumu veids (2)

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ieva Lūka/LETA

No trešdienas, 7. augusta, bankas "Citadele" klienti var veikt maksājumus, izmantojot tālruņa numuru. Lai klienti varētu izmantot jauno pakalpojumu, ir jāreģistrējas Latvijas Bankas izveidotajā un uzturētajā Zibsaišu reģistrā ar bankas "Citadele" mobilo lietotni, portāls TVNET uzzināja bankā. 

Bankas klientam iekļaujot savu numuru Zibsaišu reģistrā ar mobilās lietotnes palīdzību, konta numurs tiks piesaistīts tālruņa numuram. Līdz ar to turpmāk, pārskaitot naudu uz šo tālruņa numuru, summa nonāks attiecīgajā kontā.

Kontu iespējams nomainīt vai atvienot bankas "Citadele" mobilajā lietotnē. Lai maksātu uz tālruņa numuru, bankas "Citadele" klientam nav obligāti jābūt reģistrētam Zibsaišu reģistrā, tomēr reģistrācija ir jāveic saņēmējam.

"Pie jaunā risinājuma esam strādājuši nepilnu gadu. Ar šo inovāciju banka "Citadele" sper nākamo soli tuvāk mērķim saviem klientiem padarīt personīgo finanšu pārvaldību vēl ērtāku un vienkāršāku. Nākotnē, iespējams, varēsim veikt maksājumus uz telefona numuru visā Eiropā - tam nepieciešams Latvijas Bankas Zibsaišu reģistra savienojums ar citiem līdzīgiem Eiropas reģistriem -, kā arī maksāt juridiskai personai. Šobrīd pakalpojums pieejams tikai privātpersonu norēķiniem," sacīja bankas "Citadele" E-biznesa daļas vadītājs Mārtiņš Bērziņš.

Latvijas Bankas Zibsaišu reģistra lietotāji ir kredītiestādes un maksājumu pakalpojumu sniedzēji, kuri piedāvā klientiem veikt maksājumus, neievadot saņēmēja konta numuru, proti, izvēloties maksājuma saņēmēju tālruņa kontaktpersonu sarakstā. Vienam mobilā tālruņa numuram var tikt piesaistīts tikai viens konta numurs, savukārt konta numurs var tikt piesaistīts vairākiem mobilā tālruņa numuriem.

"Esam gandarīti, ka zibmaksājumi turpmāk varēs noritēt sekundē ne tikai starp bankām, bet arī klienta pusē - maksājuma sagatavošana būs iespējama tik ātri un vienkārši kā piezvanīt. Nākotnē Latvijas Bankas veidoto Zibsaišu reģistru varēs izmantot arī citu identifikatoru, piemēram, sociālā tīkla, tiešsaistes ziņapmaiņas, maksājumu kartes vai identifikācijas kartes sasaistei ar konta numuru," atzīmēja Latvijas Bankas valdes loceklis Harijs Ozols.

Pēc aktīvu apmēra banka "Citadele" šogad marta beigās bija ceturtā lielākā banka Latvijā.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu