Itāļu arhitekts piedāvā uzbūvēt pirmo Āfrikas vertikālo mežu (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Instagram/stefano_boeri

Lai gan Ēģipte ir antīkas civilizācijas un to arhitektūras brīnumu, piramīdu, mājvieta, šī valsts ir kļuvusi arī par mūsdienīgu celtņu Meku. Tāpēc ne velti šeit drīzumā varētu tapt pirmais Āfrikas vertikālais mežs, vēsta britu medijs CNN. 

Vertikālais mežs šajā izpratnē ir neliela izmēra celtnes ar plašām terasēm, kas būtu aizpildītas ar zaļojošiem krūmiem, kokiem un ziediem. Terasēs zaļojošie meži atrastos Kairā, Ēģiptes galvaspilsētā, teju vai tuksnesī. 

Savdabīgās idejas autors ir itāļu arhitekts Stefano Boeri, kas Ēģiptes tuksnesī plāno uzcelt trīs kubiskas formas celtnes ar vertikāliem mežiem. Viņa misija ir sākt globālu urbānās apzaļumošanas kampaņu - veicināt urbāno fermu attīstību, zaļo jumtu un fasādes izbūvi, kā arī veicināt citu formu apzaļumošanu. Viena no šāda tipa ēkām atrodas arhitekta dzimtajā pilsētā Milānā.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Stefano Boeri (@stefano_boeri) on

Sadarbojoties ar ēģiptiešu dizaineri Šimā Šalašu un itāļu ainavu arhitekti Lauru Gatti, arhitekts ir nācis klajā ar Kairas neparastajiem vertikālajiem mežiem. Katrs "koks", kā tos dēvē arhitekts, būs 30 metrus augsts un 30 metrus plats un sastāvēs no septiņiem stāviem. Kopumā uz terasēm būs izvietoti vairāk nekā 100 dažādu sugu 350 koki un 14 000 krūmi.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Stefano Boeri (@stefano_boeri) on

2018. gada intervijā portālam CNN arhitekts atklāja, ka zaļo zonu paplašināšana pilsētā ir efektīvākais veids, kā apturēt straujās klimata izmaiņas. Tieši vertikāli meži ir viena no iespējām, kā palielināt bioloģisko daudzveidību mūsdienīgās un šķietami ar celtnēm pārblīvētās pilsētās. Plānots, ka vertikālo mežu būvniecība Kairā sāksies 2020. gadā un  noslēgsies divu gadu laikā. 

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu