Ziemeļkoreja: Raķešu izmēģinājums bija brīdinājums ASV un Dienvidkorejai (2)

TVNET/LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Ziemeļkorejas austrumu krastā otrdien notikušais raķešu izmēģinājums bija "pienācīgs brīdinājums" ASV un Dienvidkorejai, trešdien vēsta Ziemeļkorejas oficiālā ziņu aģentūra KCNA.

Aģentūra citē Ziemeļkorejas līderi Kimu Čenunu, kurš norādījis, ka "minētais militārais pasākums ir notikums, lai nosūtītu pienācīgu brīdinājumu militārajiem manevriem, kurus šobrīd kopīgi īsteno ASV un Dienvidkorejas varasiestādes".

Paziņojumā, ko iepriekš publicēja KCNA, Ziemeļkorejas Ārlietu ministrijas preses sekretārs norādīja, ka raķešu izmēģinājums bijusi reakcija uz patlaban notiekošajiem ASV un Dienvidkorejas bruņoto spēku manevriem.

Ņemot vērā, ka Dienvidkorejas ostā ieradusies ASV atomzemūdene, Ziemeļkoreja spiesta attīstīt savu bruņojuma programmu, teikts paziņojumā.

Ziemeļkorejai ar ANO rezolūcijām aizliegts veikt ballistisko raķešu palaišanu - gan tuva, vidēja, gan tāla darbības rādiusa.

Saskaņā ar nopludinātiem ANO aprēķiniem Ziemeļkoreja savas kodolieroču un raķešu programmas finansēšanai līdzekļus iegūst ar kiberuzbrukumu palīdzību, zogot kriptovalūtas. Šādā veidā izolētā kodolvalsts iepludinājusi vismaz divus miljardus ASV dolāru, ziņo aģentūra "Reuters".

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu