Ceļvedis: zaļumballe, kara flotei 100, Sansusī, džezs, Ūdensgabali u.c.

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Artūrs Krūmiņš/TVNET

Pēc trakulīgajām festivālu nedēļām brīvdienas piedāvā ko nedaudz mierīgāku, bet ne mazāk interesantu un vasarai piemērotu. Ķer augustu aiz astes!

TIRDZIŅI UN PASĀKUMI

Latvijas armijas Kara flotei 100 

Foto: publicitātes

9. augustā (plkst.08:00 – 11) par godu Latvijas armijas Kara flotes simtgadei Rīgas jūras līcī notiks militāro kuģu parāde. Kuģu parādi pieņems Valsts prezidents Egils Levits, un tajā piedalīsies aizsardzības ministrs Artis Pabriks, Nacionālo bruņoto spēku komandieris ģenerālleitnants Leonīds Kalniņš, Jūras spēku komandieris flotiles admirālis Ingus Vizulis un aicinātie viesi.

LDz 100 urbānie dārza svētki

Foto: publicitātes

“Latvijas dzelzceļš” simtgades svinību ietvaros 8. augustā ielūdz ikvienu interesentu uz “LDz 100 urbānajiem dārza svētkiem no plkst. 17.00. Dārza svētku tēma ir dzelzceļš kino, arhitektūrā un mākslā, tā ietvaros tiks sniegtas vērtīgas lekcijas, kā arī īpaši priekšnesumi. Par lielisku atmosfēru parūpēsies klavieru kvartets "Quadra", Vestards Šimkus, Elizabete Balčus, DJ Platon Buravicky, Ezeri, Rīgas Modes, Reinis un Maija Sējāni. Muzeja pagalmā darbosies Street Food Latvia ģimene, kurai pateicoties varēs baudīt izmeklētus street food ēdienus un atrast spirdzinājumus ikvienai gaumei.

Zaļumballe "Vēl mirkli vasarā"

Foto: publicitātes

“Vēl mirkli vasarā” – tā ir lieliska iespēja baudīt brīvdabas zaļumballi tepat Rīgā, Mežaparka Zaļajā teātrī, kas ir unikāla brīvdabas koncertu vieta klusā meža ielokā. Sestdien, 10. augustā, jau no plkst. 17.00 uz Zaļā teātra skatuves uzstāsies tādas Latvijā visiem zināmas grupas un solisti kā Zaļā Galma kapella, Kaspars Antess, Apvedceļš, Lauku muzikanti un Vēja runa. Starplaikos šī brīža aktuālāko latviešu mūziku spēlēs LR2 dīdžejs Aivis! Ikvienam apmeklētājam šī būs iespēja vēl pirms rudens iestāšanās pavadīt laiku kopā ar draugiem, kārtīgi izdancoties un dziedāt līdzi tautā iemīļotām dziesmām!

Pasākums "Rīsa grauds"

Foto: publicitātes

11. augustā plkst. 11:00 Āgenskalna tirgū norisinās pasākums "Rīsa grauds", kurā iepazīstina ar Āzijas reģiona kultūru, pasākumā būs nopērkami Ajūrvēdas produkti no Indijas, uz vietas baudāmi ķīniešu, vjetnamiešu, indiešu un japāņu ēdieni. 

Pasākums "Autentiski apkaimes svētki"

Foto: publicitātes

11.08., sākot no 14:00, bijušās Rīgas Alus (turpmāk RA) rūpnīcas kvartālā, Bruņinieku ielā 2, tiks piedzīvots autentisks ieskats apkaimē, kas interpretēs RA kvartāla stāstus un citus materiālus mākslas izpausmēs, iesaistot apkaimes esošos un bijušos iedzīvotājus kopīgās aktivitātēs. Apkaimes iedzīvotājiem un citiem interesentiem būs pieejamas gan oriģinālas, gan autentiska skanējuma audio laika joslu imitācijas DJ All-Viss izpildījumā. 

Rīgas krāmu tirgus

Foto: publicitātes

10.augustā Spīķeros norisināsies Rīgas krāmu tirgus (Riga Flea Market)! Tirdziņā, kā ierasts, būs atrodamas dažādas aizraujošas un interesantas lietas gan no šā, gan no pagājušā gadsimta. Piedāvājumā būs gan dažādas oriģinālas un senatnīgas mājas lietas un dekori, trauki un galda piederumi, porcelāna un stikla figūriņas, laikmeta liecības- dažādas nozīmītes, grāmatas lieliem un maziem, vinila plates, skaņu un foto tehnika, apģērbi un aksesuāri, rotaļlietas, mākslinieku darinājumi, mūsdienu dizaina preces un citas pārsteidzošas lietas.

KONCERTI & FESTIVĀLI

Vegānfestivāla ieskaņu koncerts

Foto: publicitātes

Uz skatuves kāps Simple Man, Kris & Oz un Rihards Saule. Varēsi vairāk uzzināt arī par Vegānfestivālu, un būs uzkodas un dzērieni par ziedojumiem. Pavadi labi šo vakaru kopā ar mums! Koncerta sākums 18:00, ieeja - no 17:00. Koncerts notiks Free Riga radošajā kvartālā Lastādijā (Turgeņeva iela 15).

"Summertime - aicina Inese Galante" koncerti

Foto: publicitātes

8. un 9. augustā Jūrmalā, Dzintaru koncertzālē notiek festivāla "Summertime - aicina Inese Galante" koncerts, kurā uzstājas Stīvens Ridlijs, Daniils Krāmers un Deniss Mažukovs. 10. augustā uzstājas Inese Galante (soprāns), Martins Ahrainers (baritons; Austrija), Greta Erhartere-Sargsjana (klavieres; Austrija), bet 11. augustā - noslēguma koncerts "Galā Galante".

Koncertē džeza mūziķe Šeina Stīla

Foto: publicitātes

10. augustā plkst. 19:00 Liepājā, koncertzālē "Lielais Dzintars" koncertē džeza mūziķe, dziesmu autore un Brodvejas aktrise Šeina Stīla. Amerikāņu džeza dīva, dziedātāja, dziesmu autore un Brodvejas aktrise Šeina Stīla (Shayna Steele) apvienojusies ar pašmāju artistisko Latvijas Radio bigbendu, lai sniegtu savu pirmo kopīgo koncertu Liepājai

Festivāls  „Sansusī” 2019

Foto: publicitātes

Sestais festivāls „Sansusī”  arī šogad otrajā augusta nedēļā - no 5. līdz 11. augstam  rezidenču centrā „Susēja”. Festivāla kulminācija no 9. līdz 11. augustam. Programmas pamatā akadēmiskās mūzikas koncerti, tomēr būs arī zaļumballe un kāda vakara ballīte. Kā ierasts, būs arī starpdisciplināri projekti, cirks, teātris un deja. Neiztikt bez muzikāliem kautiņiem, 20 minūšu diskotēkām, vingrošanām un putnu čalām. Joprojām domāsim par bērnu izklaidēm un bēbīšu ērtībām.

Kanisaifa Maģiskajā dārzā

Foto: publicitātes

Kanisaifas performance Maģiskajā dārzā kļūst par ikgadēju tradīciju. Kad vasara pašā briedumā, Kanisaifa aicina draugus, topošos draugus un visas pārējās radībiņas apmeklēt šo koncertu, kurā izskanēs šogad radītās jaunās kompozīcijas, kā arī kompozīcijas no pērnā albuma “Atdzīvinot vēju”.  Koncerts notiks 10. augustā, 20:30 – 22:30.

Goran Gora Siguldā

Foto: publicitātes

Dziesminieka Goran Gora oriģināldziesmas ar Knuta Skujenieka, Imanta Ziedoņa un paša mūziķa rakstītajiem dziesmu vārdiem stāstīs par daudziem īpašiem notikumiem, atklājumiem, vērojumiem un atklāsmēm. Ar Goran Gora kopā uzstāsies perkusionists Ernests Mediņš. Iesildāmies 9.08. no plkst. 20.00. Goran Gora no plkst. 21.00.

MĀKSLA

Starptautiskais laikmetīgās un videomākslas festivāls "Ūdensgabali"

Foto: publicitātes

Festivāla "Ūdensgabali" ietvaros 7. augustā peldošajā mākslas centrā "Noass" ar savu performanci "Motopoiesis" uzstājas teksta grupa "Orbīta", bet plkst.21.30 apvienība "Gas of Latvia", kura izpildīs skaņdarbus no jaunākā albuma "Nutcracker. 8. augustā "Ūdensgabalu" ietvaros peldošajā mākslas centrā "Noass" notiek "22. Japānas Mediju mākslas festivāla" apbalvoto darbu skate.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu