Krievija izveidojusi militāro helikopteru lidlauku Somu līcī (38)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Helikopters Mi-24
Helikopters Mi-24 Foto: Wikipedia.org

Baltijas jūras Somu līcī Hoglandes salā, kas atrodas starp Igauniju un Somiju, Krievija izveidojusi militāro helikopteru bāzes vietu, kas ietver piecus helikopteru laukumus ar atbilstošu infrastruktūru – dispečeru komandpunktu, meteostaciju, degvielas uzpildes kompleksu, tehniskās apkopes punktu un speciālo apgaismojumu, tā vēsta ziņu aģentūra „Interfax”. Helikopteru bāze spēj uzņemt visa veida lidaparātus – gan transporta, gan arī kaujas helikopterus, kas atrodas Krievijas bruņojumā.

Apgabala štāba rīcībā esošā informācija liecina, ka helikopteru laukumi Hoglandes salā izveidoti speciālo taktisko mācību laikā. To gaitā ar helikopteru Mi-26 salā no Sanktpēterburgas nogādāti metāla režģi helikopteru laukumu pamatnei, kā arī attiecīgā tehnika.

Foto: Wikipedia.org

Hoglandes sala atrodas Somu līča austrumu daļā, no tās ziemeļiem līdz dienvidiem ir aptuveni 11 kilometru, kamēr salas platums ir aptuveni 2,5 kilometri. Līdz Igaunijas piekrastei salu šķir 55 kilometri, bet līdz Kotki pilsētai Somijā – 40 kilometru, savukārt līdz Sanktpēterburgai, kas atrodas uz austrumiem no Hoglandes salas, ir 180 kilometru.

Komentāri (38)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu