"Ryanair" piloti grasās streikot augustā un septembrī

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Īrijas zemo cenu aviosabiedrības "Ryanair" piloti Lielbritānijā trešdien paziņoja, ka ir nobalsojuši par streiku rīkošanu tuvāko nedēļu laikā savā strīdā ar darba devēju par darba apstākļiem un samaksu.

Lielbritānijas Aviolīniju pilotu asociācijas (BALPA) biedri ar četrām balsīm pret vienu nolēma atbalstīt rīcības kampaņu.

Streiki tiks rīkoti no 22. līdz 23. augustam un no 2. līdz 4. septembrim.

"Ryanair" preses sekretārs paziņoja, ka no šīs aviosabiedrības britu pilotiem mazāk nekā 50% ir BALPA biedri.

"Šai BALPA akcijai nav mandāta no "Ryanair" pilotu puses, tā ir iecerēta nepiemērotā laikā tikai 10 nedēļas pirms "Brexit" un izraisīs nevajadzīgus traucējumus klientu brīvdienu un ceļojumu plānos," sacīja aviokompānijas preses sekretārs.

BALPA paziņoja, ka "Ryanair" nav standarta darba līgumu, kādus gaidītu jebkura arodbiedrība.

"Mūsu pretenzijas ietver daudzus jautājumus, tai skaitā pensijas, licences zaudēšanas apdrošināšanu, maternitātes pabalstus, citus pabalstus, un godīgu, caurskatāmu un konsekventu darba samaksas struktūru," teikts arodbiedrības paziņojumā.

BALPA biedri, kas strādā aviokompānijā "British Airways", arī ir nobalsojuši par streiku rīkošanu citā strīdā par darba samaksu.

"Ryanair" šā biznesa gada pirmajā ceturksnī, kas noslēdzās jūnijā, strādāja ar 243 miljonu eiro tīro peļņu, un tas ir par 21% mazāk nekā attiecīgajā periodā pirms gada.

Peļņas kritums galvenokārt tiek skaidrots ar izdevumu pieaugumu, sīvāku konkurenci un neskaidrībām, ko rada gaidāmā Lielbritānijas izstāšanās no Eiropas Savienības.

Tāpat "Ryanair" norādīja, ka aviokompānija bijusi spiesta samazināt biļešu cenas, lai varētu konkurēt piesātinātajā īso maršrutu tirgū Eiropā.

Tikmēr lidsabiedrības pārvadāto pasažieru skaits ceturksnī pieaudzis par 11% un sasniedzis 42 miljonus.

"Ryanair" apmēram ceturtdaļu no saviem ienākumiem gūst Lielbritānijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu