Kā panākt riepu spīdumu divās minūtēs (2)

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Publicitātes foto

Reti nepieciešama ikdienā, riepu uzpošana var noderēt pirms auto demonstrācijas vai pārdošanas.

Lai gan auto īpašnieki Eiropā, atšķirībā no viņu kolēģiem otrpus Atlantijas okeāna, neaizraujas ar riepu izskata uzlabošanu, dažādas putas un aerosoli joprojām ir pieprasīti. Papildus riepu apstrādi nereti veic pirms automašīnas novietošanas autosalonā, izstādē vai pārdošanas laukumā. Turklāt šim auto kosmētikas veidam ir ne tikai kosmētiska, bet arī aizsargājoša funkcija, jo daudzi līdzekļi aizsargā riepas pret ultravioletā starojuma un apkārtējās vides iedarbību, aizkavējot gumijas novecošanu un plaisāšanu.

Foto: Publicitātes foto

Labs piemērs ir putu aerosols Turtle Wax Wet'N'Black Tyre Foam. Tā sastāvā izmantotā aktīvā formula burtiski "izceļ" netīrumus no riepas virsmas, bet silikons atstāj ilgstošu, noturīgu, melnu spīdumu. Sastāvam piemīt arī teicamas mitrumu atgrūdošas īpašības, tomēr tas ir nedaudz slīdīgs, tāpēc Turtle Wax neiesaka uzklāt Wet'N'Black uz protektora daļas, kā arī uz motociklu un velosipēdu riepām. Līdzekļa lietošana ir ārkārtīgi vienkārša - sakratām baloniņu, uzpūšam saturu uz riepām no aptuveni 15 cm attāluma un pagaidām, līdz nožūst. Īpaši gaistošo savienojumu piedeva nodrošina ļoti ātru žūšanu, turklāt nejauši apsmidzinātās vietas uz virsbūves un diskiem tikpat kā nav manāmas. Turtle Wax Wet'N'Black iedarbība uzskatāmi vērojama pievienotajā video. 500 ml baloniņš veikalos maksā 6 - 7 eiro. Ja riepu spīdums šķiet nepietiekams, pēc nožūšanas tās var apstrādāt vēlreiz.

Foto: Publicitātes foto

Ilgākam efektam ieteicamāka želeja

Rūpīgākai riepu un arī nekrāsoto plastmasu apstrādei noderīgāka būs Turtle Wax Wet'N'Black Trim & Tyre Gel želeja. Virsmu apstrāde gan ir darbietilpīgāka, nekā izmantojot putas, turklāt būs nepieciešamas pāris mīkstas lupatiņas, toties efekts ir daudz noturīgāks. Želeja vispirms jāiestrādā virsmā, bet pēc iesūkšanās un nožūšanas, kas prasa aptuveni 3 - 5 minūtes, vēlams noslaucīt virsmu ar jaunu lupatiņu, lai panāktu svaigas virsmas efektu. Želejai piemīt daudz augstākas aizsardzības spējas pret ultravioleto starojumu, mitrumu un gaismu, tāpēc Trim & Tyre Gel ieteicama pret plaisāšanu un izbalēšanu. Želeja ir dārgāka par putām, aptuveni 8 eiro mazumtirdzniecībā, taču ARD Eoltas tīkla veikalos līdz pat augusta beigām Turtle Wax produktiem ir 25% atlaide.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu