Giljermo del Toro saņem zvaigzni Holivudas Slavas alejā

Foto
LETA
CopyDraugiem X Whatsapp

Meksikāņu režisors Giljermo del Toro otrdien, atklājot savu zvaigzni Holivudas Slavas alejā, aicinājis imigrantus noraidīt bailes un sašķeltību Savienotajās Valstīs.

54 gadus vecais del Toro, kurš ieguvis divas ASV Kinoakadēmijas jeb "Oskara" balvas, pazīstams ar sirreālu pasauļu radīšanu uz kino ekrāniem. Viņa populārāko filmu vidū ir kinolentes "The Shape of Water" ("Ūdens forma") un "Pan's Labyrinth" ("Pāna labirints").

Uzrunājot klātesošos, režisors sacīja, ka bailes tiek izmantotas, lai sašķeltu cilvēkus, bet šī sašķeltība ir pilnīgs izdomājums.

"Kad cilvēki saka "tu dzīvo fantāzijā", es saku, ka nedzīvoju. Politiķi dzīvo, baznīcas dzīvo, es ne. Es darbojos ar dvēseles faktiem un stāstiem," sacīja del Toro.

"Neticiet meliem, ko viņi stāsta par mums. Ticiet stāstiem, kas ir jūsos, un ticiet, ka mēs visi varam kaut ko mainīt,"

viņš piebilda.

Del Toro pameta Meksiku 1998. gadā pēc tam, kad viņa tēvs tika nolaupīts un par viņa atbrīvošanu pieprasīta izpirkuma maksa - miljons ASV dolāru. Del Toro šo summu izdevās savākt tikai ar režisora Džeimsa Kamerona palīdzību.

Režisors atsauca atmiņā, kā pagājušā gada septiņdesmitajos gados meklējis Holivudas Slavas alejā šausmu filmu meistaru Borisa Karlofa, Lona Čeinija un Alfreda Hičkoka zvaigznes.

Viņš sacīja, ka šīs zvaigznes devušas viņam cerību, jo šie cilvēki bijuši tikpat dīvaini kā viņš.

"Šīs zvaigzne ir jums, visiem jums, kas jūtas dīvaini," sacīja del Toro.

No 9. augusta Latvijas kinoteātros sāks izrādīt del Toro uzrakstīto šausmu filmu "Šausmu stāsti tumšām novakarēm" (‘‘Scary Stories to Tell in the Dark’’). 

Filmas reklāmas rullītis.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu