Krievijā jaunas Navaļnija fonda darbinieku kratīšanas (7)

TVNET/Meduza
CopyLinkedIn Draugiem X
Krievijas opozicionārs Aleksejs Navaļnijs
Krievijas opozicionārs Aleksejs Navaļnijs Foto: Reuters/ScanPix

Ceturtdienas, 8.augusta, rītā Krievijas policija veikusi jaunas kratīšanas opozicionāra Alekseja Navaļnija vadītā Korupcijas apkarošanas fonda (FBK) darbinieku mājās, vēsta portāls "Meduza". Navaļnija fonds regulāri publicē rakstus un sižetus par Krievijas amatpersonu neizskaidrojamajām bagātībām.

Operatīvās darbības veiktas FBK darbinieku Aleksandra Pomazujeva, Jevgeņija Zamjatina un Vjačeslava Gimadi dzīvesvietās.

Kratīšanas saistītas ar krimināllietu, kas 3.augustā tika ierosināta pret FBK.

Krievijas Izmeklēšanas komiteja Navaļnija fondu apsūdz naudas atmazgāšanā. 

FBK darbinieki "no trešajām pusēm saņēmuši naudu, par kuru viņiem bijis zināms, ka tā iegūta noziedzīgā ceļā", norādīja komiteja. Kopumā esot atmazgāti līdzekļi miljarda rubļu (13,8 miljonu eiro) apjomā.

Nozieguma līdzdalībnieki, lai radītu šķietamību par finanšu likumību, pārskaitījuši naudu uz banku kontiem, bet vēlāk uz FBK kontiem, apgalvo komiteja.

Ziņa par krimināllietas sākšanu parādās laikā, kad Krievijas opozīcija Maskavā rīko jaunus protestus, pieprasot nodrošināt taisnīgu vēlēšanu norisi.

Navaļnijs šobrīd izcieš 30 dienu apcietinājumu, kas viņam piespriests saistībā ar apsūdzībām par publisku sapulču noteikumu pārkāpumu.

Pagājušomēnes viņš tika nogādāts slimnīcā ar spēcīgu alerģisku reakciju. Navaļnija ārste pieļāva, ka opozicionārs saindēts.

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu